Wat is ISAAC voor een organisatie? | Mensengezondheid.org
Wat is ISAAC voor een organisatie?

Wat is ISAAC voor een organisatie?

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: ISAAC, Astma, Kinderen(Nieuws van Mensengezondheid.org) ISAAC, de “International Study of Asthma and Allergies in Childhood”, was een project dat in 1991 was opgericht om onderzoek te begeleiden op het gebied van astma, rinitis en eczeem. Het doel van dit project was het onderzoeken van afwijkingen op het gebied van de hierboven genoemde aandoeningen bij kinderen. Hierbij lag de nadruk op veranderingen van het ontstaat van deze aandoeningen bij kinderen en het bepalen van de oorzaken hiervan.

Het ISAAC project was ontstaan door een samenwerkingsverband tussen de universiteit van Auckland (Nieuw Zeeland) en de universiteit van Bochum (Duitsland). In het 21 jarig bestaan van ISAAC is het project uitgegroeid tot het grootste onderzoeksproject op kinderen ooit. Er zijn namelijk in het totaal bijna 2 miljoen kinderen onderzocht in 105 landen. ISAAC was dan ook de meest gerenommeerde en vooraanstaande gezondheidsorganisatie op het gebied van astma, rinitis en eczeem.

Zoals je al wel kan lezen spreken we hier in verleden tijd. Helaas, maar in december 2012 is het uiterst goede project ISAAC officieel beëindigd. De “Global Asthma Network” is het werk van ISAAC op het gebied van Astma door gaan zetten.

Bronnen:
http://isaac.auckland.ac.nz/about/about.php

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER GEZONDHEID EN WELZIJN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required