Fastfood veroorzaakt eczeem en astma bij kinderen | Mensengezondheid.org
Fastfood veroorzaakt eczeem en astma bij kinderen

Fastfood veroorzaakt eczeem en astma bij kinderen

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: ISAAC, Fastfood, Eczeem(Nieuws van Mensengezondheid.org) Recentelijk is onderzoek gepubliceerd in de het British Medical Journal over een significante stijging van eczeem en astma bij kinderen als zij fastfood eten.

Het ISAAC project heeft als één van de laatste onderzoeken een onderzoek uitgevoerd naar huidproblemen en astma bij kinderen. Hierbij bestond de onderzochte groep uit 319000 tieners (13-14 jaar) in51 landen en 181000 kinderen (6-7 jaar) in 64 landen. Het resultaat is schokkend!

Tieners die minimaal drie keer per week fastfood eten hebben volgens de onderzoekers 39% meer kans om een zware vorm van astma, rinitis of eczeem te krijgen. Bij kinderen is dit 27% meer kans.

Opvallend, maar dan in positieve zin, is wat de onderzoekers vonder over jongeren die regelmatig fruit eten. Tieners die minimaal 3 keer per week fruit eten hebben 11% minder kans op astma, rinitis of eczeem. Bij kinderen is deze kans zelfs 14% minder!


De verklaring van de onderzoekers is dat fastfood veel verzadigde vetzuren en transvetzuren bevat; deze stoffen staan er om bekend dat ze vrij ongezond zijn. Fruit bevat juist veel antioxidanten en andere stoffen die goed voor het lichaam zijn.

Bronnen:
http://isaac.auckland.ac.nz/news/dietpressrelease.html
http://www.praktijk-advance.nl/blog/voeding/junk-food-in-verband-gebracht-met-astma-en-eczeem-bij-kinderen

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER VOEDING:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required