Dé plek om te herstellen: de herstelboerderij | Mensengezondheid.org
Dé plek om te herstellen: de herstelboerderij

Dé plek om te herstellen: de herstelboerderij

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Herstellen, Depressie, Behandeling(Nieuws van Mensengezondheid.org) Een plek om bij te komen als men iets is overkomen. En plek waar niemand je even kan vinden je kan bijkomen en echt kan herstellen. Klinkt het als een droom? Toch kan het werkelijkheid zijn. In dit artikel hebben we het over de zogenaamde herstelboerderijen die in een enorme opkomst zijn.

Een herstelboerderij is een plek waar mensen om welke reden dan ook een aantal dagen kunnen verblijven om bij te komen van wat hen is overkomen. Allerlei factoren zoals stress, werk, vriendschap, kinderen, ouders of de partner veroorzaken veel emotionele spanningen. Deze spanningen worden ons op een gegeven moment te veel waardoor we niet meer op de manier reageren zoals we eigenlijk behoren te doen. Je bent dan eigenlijk gewoon jezelf niet meer.

Als je jezelf even laat behandelen in een herstelboerderij dan zal er geprobeerd worden om met eenvoudige en effectieve methoden van behandelen allerlei opgehoopte en opgekropte emoties uit je systeem halen. Deze methoden kunnen ervoor zorgen dat je als mens sneller lichamelijk en geestelijk weer in balans bent. De meeste gebruikte behandelingsmethoden zijn wetenschappelijk verantwoord, maar niet alle gebruikte methoden zijn volledig wetenschappelijk. Logisch want er is nog niet veel bekend over dit soort behandelingen.

Een opkomende herstelboerderij is “de intentie”. Deze boerderij wordt gerund door twee dames. Zij passen onder meer EMDR toe om traumatische ervaringen te verwerken, kinesiologie (met behulp van een aparte kinesitherapeut) om met behulp van spiertesten uit te zoeken waarom de balans in het lichaam verstoord is, Neuro-Emotionele Integratie om het beste uit de acupunctuur, bio kinesiologie, neurowetenschappen en toegepaste psychologie en uiteindelijk wordt er ook veel gedaan aan voedingsinstructie, massages en beweging. Hun methodes van behandelen blijken in korte tijd een groot resultaat op te leveren. Zie voor meer informatie www.deintentie.nl.


Bronnen:
www.deintentie.nl

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER GEZONDHEID EN WELZIJN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required