Een sociale activiteit voor een langer en gezonder leven | Mensengezondheid.org
Een sociale activiteit voor een langer en gezonder leven

Een sociale activiteit voor een langer en gezonder leven

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Sociaal, Hersenen, Zon(Nieuws van Mensengezondheid.org) Het is zomer. De meeste mensen rennen met deze temperaturen zo hard mogelijk naar buiten om daar allerlei activiteiten te doen die alleen in deze hitte nog leuk zijn. In deze mooie dagen proberen we elkaar op te zoeken en sociaal bezig te zijn. De meeste mensen proberen dan ook na een zonnig dagje strand of park de ontspanning op te zoeken op een terrasje. Gezellig, met een drankje.

Als je er overdag voor gezorgd hebt dat je genoeg gedronken hebt en dus voldoende gehydrateerd bent is het volgens de Harvard School of Public Health helemaal niet verkeerd om samen met je vrienden drankje te gaan nuttigen. Naast het feit dat een drankje met je vrienden of kennissen er voor zorgt dat je mooie en vrolijke momenten hebt, blijkt uit onderzoek dat deze momenten er ook voor zorgen dat je dit allemaal ook onthoud.

Bij Harvard hebben ze ontdekt dat de hersenen van mensen met een actief sociaal leven met de jaren minder achteruit gaan dan mensen die een minder sociaal leven lijden. Uit het onderzoek bleek namelijk dat de hersenen van mensen die een minder sociaal leven hebben tot wel twee keer zo snel achteruit gaan dan de hersenen van mensen met een actief sociaal leven. Het is dus goed om af en toe een drankje of een hapje met wat vrienden of kennissen te gaan doen.

Nu het warm is en men al snel het huis uit wil, zoek dus je vrienden en kennissen op en ga sociaal met hen aan de gang: het is namelijk goed voor jou hersenen (en voor die van je vrienden).


Bronnen:
http://www.hsph.harvard.edu/news/press-releases/active-social-life-delay-memory-loss-us-elderly/

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER GEZONDHEID EN WELZIJN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required