Slowfood, een ecovriendelijk recept | Mensengezondheid.org
Slowfood, een ecovriendelijk recept

Slowfood, een ecovriendelijk recept

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Slowfood, Gezond, Eten(Nieuws van Mensengezondheid.org) Snel bereide producten waarbij er geen zorg is gegeven om de natuur zijn in Nederland en de rest van Europa steeds meer gehaat. Een goed voorbeeld hiervan is de plofkip, waarbij er zonder omkijk naar het dier zo snel mogelijk zo veel mogelijk kippenvlees kan worden geproduceerd. Bio producten daarentegen worden vaker verkocht. Voedingsproducenten doen er dan ook veel aan om er voor te zorgen dat ze blijk geven aan het feit dat hun voeding op een verantwoordelijke manier is ontstaan. Steeds meer mensen beginnen het dan ook belangrijk te vinden dat er wel degelijk binnen de voedselindustrie wordt omgekeken naar de natuur.

Slow Food® (verder in dit artikel als Slow Food) is een beweging die probeert om fast food tegen te gaan en de mentaliteit te veranderen in een ecologisch verantwoorde manier van voedsel produceren en consumeren. Deze beweging is wereldwijd en ook in Nederland actief. Hun hoofddoel bestaat uit vier delen: er voor zorgen dat iedereen in de wereld toegang tot voeding heeft, voeding goed is voor de mensen, er voor zorgen dat voeding goed smaakt en dat de geproduceerde voeding goed is voor de wereld waarin we leven. Slow Food vind dat de mensen een recht hebben op kwalitatief goed voedsel dat op een ecologisch verantwoorde manier is geproduceerd. “Lekker, puur en eerlijk”, noemen ze dat bij Slow Food.

In Nederland bestaat Slow Food uit bijna 3000 leden. Wereldwijd zijn er ongeveer 100.000 leden waarvan de meeste in West Europa en in Noord Amerika. Ze zeggen dat ze ook in ontwikkelingslanden actief zijn en dat het aantal leden groeit.

Dit is een organisatie die vecht voor een goed doel in onze wereld. Door de grote veramerikanisering van onze voedingsindustrie is fast food bij ons in Nederland normaal geworden. Echter, diep van binnen weten we dat het niet goed is. Voor onszelf niet, maar ook voor de wereld niet waarin we leven. We worden ook allemaal wat kritischer, als consument. En we weten allemaal dat het belangrijk is om de wereld te koesteren voor de generaties die na ons gaan komen. Inschrijven is mogelijk op www.slowfood.com.


Bronnen:
http://www.slowfood.nl/index.php?page=171
http://www.slowfood.nl/index.php?page=157
http://www.slowfood.nl/index.php?page=172

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER GEZONDHEID EN WELZIJN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required