Stoppen met roken, begin vandaag! | Mensengezondheid.org
Stoppen met roken, begin vandaag!

Stoppen met roken, begin vandaag!

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Conditie, Stoppen, Kanker(Nieuws van Mensengezondheid.org) Overweegt u om te stoppen met roken? Begin dan vandaag nog met het nemen van de juiste stappen om af te komen van roken!

Waarom u vandaag nog zou moeten stoppen met roken
Er zijn vele redenen waarom u zou moeten stoppen met roken, en veel van deze redenen hebben met de gezondheid te maken. Er is in studies aangetoond dat er vooral een toename van influenza infecties bestaat bij rokers in vergelijking met niet-rokers. Daarnaast is het sterftecijfer door influenza hoger bij rokers dan bij niet-rokers.

Vele andere gezondheidsproblemen die worden veroorzaakt door roken zijn gerelateerd aan de luchtwegen. Zo wordt roken inverband gebracht met chronisch hoesten, een piepende ademhaling zowel bij volwassenen als kinderen, chronische bronchitis en emfyseem onder volwassenen. Rokers maken meer kans op hogere en lagere luchtweginfecties dan niet-rokers, waarschijnlijk omdat roken het immuunsysteem onderdrukt.

Al na 20 minuten na uw laatste sigaret begint uw lichaam aan een reeks positieve veranderingen die jaren door zal kunnen gaan.


Stoppen met roken
Roken schaadt bijna elke orgaan van het lichaam en is de oorzaak van vele ziekten, iets wat uiteraard de gezondheid van rokers ondermijnt. Stoppen met roken leidt tot onmiddellijke gezondheidsvoordelen alsook voordelen op de langere termijn.

Advies kan gegeven worden op individuele, groeps- of telefonische basis door getrainde gezondheidswerkers waardoor de kans op succesvol te stoppen met roken vergroot wordt. Nicotinevervangers en andere bepaalde medicatie helpt ook de kans op een succesvolle afsluiting te verhogen.

Om succesvol te stoppen met roken dient u de volgende stappen te ondernemen:

- Bereid uzelf voor door het bepalen van een ”stopdatum”
- Raadpleeg uw arts, bel een helplijn of neem deel aan een groepsprogramma om nieuwe vaardigheden en gedrag aan te leren zodat u in de toekomst om kunt gaan met situaties waarin u graag zou willen roken
- Vraag om steun en aanmoediging bij familie en vrienden
- Vraag eventueel om speciale medicatie en gebruik het correct


Stoppen met roken? Het kan, dus doe het NU!

Bronnen:
http://www.cdc.gov/flu/protect/smoking.htm

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER GEZONDHEID EN WELZIJN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required