Geef uw metabolisme een boost – met eten! | Mensengezondheid.org
Geef uw metabolisme een boost – met eten!

Geef uw metabolisme een boost – met eten!

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Metabolisme, Stofwisseling, Afvallen(Nieuws van Mensengezondheid.org) Wilt u graag afvallen? Bent u moe van het zoeken naar caloriearme voedingsmiddelen? Heeft u geen tijd om elke dag te sporten? Mensengezondheid.nl heeft eventueel een makkelijke en snelle oplossing! Hieronder geven wij u een lijst met voedingsmiddelen die uw stofwisseling doen verhogen wat op zijn beurt kan helpen met het verbranden van calorieën! Hier hoeft u dus niets voor te doen, behalve dat u naar de juiste supermarkt moet gaan om zorgvuldig de volgende producten te kiezen.

De volgende voedingsmiddelen zijn goed voor de lijn én goed voor uw spijsvertering:
Volkoren
Uw lichaam verbrandt twee keer zoveel calorieën tijdens het verwerken van vezelrijke voedingsmiddelen, zoals havermout en bruine rijst, dan wanneer het gaat om verwerkte voedingsmiddelen.

Mager vlees
Om voedsel te kunnen kauwen en in het lichaam te transporteren heeft het lichaam een bepaalde hoeveelheid energie nodig. Thermogenese zegt wat over de warmte productie in ons lichaam en indiceert de hoeveelheid energie die nodig is om deze functies uit te voeren. Zo hebben proteïnes een hoog thermogonees effect, wat betekent dat u een hogere energieverbranding heeft.


Zuivelproducten met een laag vetgehalte
Deze voedingsmiddelen zijn rijk aan magnesium" class="aaa">calcium en vitamine D wat kan helpen om spiermassa te bewaren en op te bouwen - essentieel voor het behoud van een stabiele stofwisseling.

Groene thee
Volgens een verslag van de American Journal of Clinical Nutrition hielp het drinken van vier koppen groene thee per dag mensen met het verliezen van meer dan zes kilo in acht weken. EGCG, een stof je dat in de drank zit, versnelt de stofwisseling tijdelijk na drinken. Zorg dus dat u altijd een kan met ijsthee in de koelkast heeft staan.

Linzen
Een tekort aan ijzer is veelvoorkomend, en ontbreekt een voedingsstof resulteert dit direct in een langzamere stofwisseling. Omdat linzen rijk zijn aan ijzer kan het goed zijn om dit regelmatig te eten. Op die manier kunt u ervoor zorgen dat uw lichaam zo efficiënt mogelijk blijft werken.

Chili
Capsaïcine, de verbinding die chilipepers zo heet doen smaken, warmt het lichaam op wat extra calorieën doet smelten. U kunt dit effect creëren door het eten van rauwe, gekookte of gedroogde paprika en zelfs de poedervorm van paprika werkt, aldus Tammy Lakatos Shames, de auteur van The secret to skinny. "Voeg zoveel mogelijk cayennepeper of hete saus toe aan soepen, eieren en vlees."

Bronnen:
http://www.health.com/health/gallery/0,,20553780_7,00.html
http://kurera.se/boosta-din-amnesomsattning-med-mat/?utm_source=MailingList&utm_medium=email&utm_campaign=Nyhesbrev+19+vecka+14

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER AFVALLEN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required