Trainingssupplementen – ontdek de beste supplementen om snel spieren op te bouwen | Mensengezondheid.org
Trainingssupplementen – ontdek de beste supplementen om snel spieren op te bouwen

Trainingssupplementen – ontdek de beste supplementen om snel spieren op te bouwen

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Sixpack, Spieren, Supplementen(Nieuws van Mensengezondheid.org) De verkoop van (trainings)supplementen is bigbusiness. En waarom niet? Iedereen wil graag het perfecte lichaam hebben en velen onder ons hebben daar wat geld voor over. Het aanbod van supplementen is bijzonder groot en menigeen ziet door de bomen het bos niet meer. Daar komt bij dat er veel producten aangeboden worden die normale mensen ogenschijnlijk breed kunnen maken binnen enkele dagen, of 10 kilo doen verliezen over een nacht. Bedrog komt binnen deze branche veel voor, dus is het zaak om te onderzoeken welke producten écht werken, en wat rommel is.

De producten die echt werken
Het is tijd om het kaf van het koren te scheiden. Hier volgt de lijst met producten die voor échte resultaten kunnen zorgen, mits u ze op de juiste manier gebruikt. Vergeet echter niet dat een product eventueel kan helpen om breder en sterker te worden. De basis voor echte resultaten ligt hem in uw training. Zonder training, geen resultaten!

Weyproteïne
Proteïnes helpen de spieren om zich sneller op te bouwen nadat ze tijdens training zijn afgebroken. Daarom kan het goed zijn om proteïnes te gebruiken na uw training. Wey is bovendien een vorm van proteïne dat snel wordt opgenomen door het lichaam, waardoor het snel de doorbloeding bereikt en daarmee de spieren. Hetgeen u eet na uw training is één van de belangrijkste maaltijden van de dag. Zorg er dus voor dat u een goed product koopt. Uw spieren zijn het gevoeligst voor voedingsstoffen precies na uw training, dus drink een proteïneshake direct nadat de laatste oefening is afgerond.

Caseïne
Dit is een soort proteïne dat u kunt nemen voor het slapen gaan. Caseïne is een vorm van proteïne wat meestal voorkomt in zuivelproducten. Zo bestaat bijvoorbeeld koemelk voor 80% uit caseïne. Dit is een proteïne wat langzaam opgenomen wordt door het lichaam wat betekent dat het de bloedsomloop als het ware binnen “druppelt” over een langere periode. Dit is ook de reden waarom deze vorm van proteïne minder geschikt is om direct na een training te nemen aangezien er op dat moment geen direct effect is. Neem daarom een shake voor het slapen gaan. Zo krijgt het lichaam proteïnes van hoge kwaliteit binnen terwijl u slaapt wat goed is voor de spieropbouw die op dat moment aan de gang is.


BCAA
Vertakte aminozuren zijn het beste om tijdens de training te nemen zodat er continu een gestage stroom aan proteïnes naar de spieren gaat. Er is aangetoond dat dit de spiergroei stimuleert en spierverlies tijdens training tegengaat. Het verbeterd de proteïnesynthese, wat een mooi woord is voor het proces waar spiervezels opnieuw worden opgebouwd. BCAA suppletie kan daarnaast ook helpen tegen de afbraak van spieren onder een vastenperiode. Neem voor optimaal resultaat tot twee gram tussen elke set tijdens lange trainingssessies.

Creatine
Dit is de reserve energie van de spieren. Het lichaam transformeert creatine tot ATP wat in de spiercellen wordt gebruikt als energiebron. Daarom is het belangrijk om genoeg creatine in zich te hebben tijdens zware en hoogintensieve sessies zodat de spieren de energie krijgen die ze nodig hebben. Met andere woorden helpt creatine u om zwaarder en langer te trainen. Voeg daarom twee tot tien gram creatine aan uw proteineshake na de training toe om de voorraad creatine in uw lichaam aan te vullen. Eventueel kunt u deze dosering verdelen zodat u de helft voor de training neemt. Vergeet niet om veel water te drinken in combinatie met creatine – creatine is waterbindend en vergroot het risico op uitdroging.

Leucine
Leucine is het meest anabole aminozuur en heeft het vermogen om de insulinesecretie en proteïnesynthese in de spieren te stimuleren wat goed is voor de spieropbouw. Weyproteïne bevat elf procent leucine, vandaar dat wey goed is na het trainen. Een dosis van ongeveer vijf gram leucine na de training en tussen de maaltijden kan het anabole effect van voeding vergroten. Dit is bijzonder belangrijk indien u een proteïne gebruikt met te weinig leucine omdat anders de proteïnesynthese niet maximaal gestimuleerd wordt.

Bronnen:
Kom i form man – Bränn fett: bygg en bättre kropp (2013).

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER SPORT:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required