Blijf gezond tijdens de herfst | Mensengezondheid.org
Blijf gezond tijdens de herfst

Blijf gezond tijdens de herfst

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Vitamine, Herfst, Olie(Nieuws van Mensengezondheid.org) Het is weer die tijd van het jaar. De herfstvakantie komt eraan en alle kinderen lopen weer kans om verkouden te worden in de tijd van mooie natuurkleuren en wisselvallig weer. Hiermee wordt de kans vergroot op het binnenkrijgen van opbloeiende bacteriën, virussen, pokken en luizen. Hier heeft u een aantal tips die u kunnen helpen bij het behoeden van uzelf en uw kind voor deze herfstplagen.

Veel volwassenen kopen vitamine D om het immuunsysteem te versterken tijdens het najaar en de komende winter, maar vergeten vaak dat kinderen hier ook baat bij kunnen hebben.

Zink is nodig voor een normale werking van het immuunsysteem mede omdat zink belangrijke virusdodende eigenschappen heeft. Voor kinderen tot 12 jaar bij wie het immuunsysteem moet worden versterkt wordt een dagelijkse suppletie aanbevolen van 5-10 mg. Voor kinderen vanaf 12 jaar wordt 15 mg per dag aanbevolen.

Het is aangetoond in studies dat vlierbesextract influenzaperiodes met enkele dagen kan verminderen. Het is ook duidelijk dat vlierbesextract zeer effectief is bij het versterken en activeren van het afweermechanisme, zodat de weerstand tegen vooral virale infecties wordt verhoogt.


Beestjes in het haar?
Na verkoudheid worden luizen het meest verspreid onder scholieren, en dit wordt meestal ontdekt tijdens het begin van elk semester. Men is het er over eens dat kammen het beste is om zich van luizen te ontdoen. Anti-luis producten zitten vol met chemische stoffen maar doodt alleen de luizen en geen eitjes. Een speciale luizenkam wordt daarom aanbevolen omdat deze zowel de luizen alsook de eieren verwijderd. Voorkom luizen door het gebruik van shampoo op basis van tea tree oil; luizen houden niet van de geur van olie.

Molluscum contagiosum, oftwel waterwratten, zijn virale blaasjes die vaak vanuit zichzelf genezen, maar helaas kan dit vaak lang duren ( 6-9 maanden). Er bestaan veel huismiddeltjes om de genezing te versnellen. Dep bijvoorbeeld de wratjes met tea tree oil waardoor ook het risico dat ze besmet raken afneemt. Wratjes kunnen ook worden ingesmeerd met een combinatie van goudsbloem- en zinkzalf wat niet alleen genezend werkt maar tevens de wratten uitdroogt.

Bronnen:
http://kurera.se/redo-infor-hosten/
http://www.medicalnewstoday.com/articles/262944.php
http://www.huidziekten.nl/zakboek/dermatosen/mtxt/MolluscumContagiosum.htm

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER GEZONDHEID EN WELZIJN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required