5 redenen om citroenwater te drinken | Mensengezondheid.org
5 redenen om citroenwater te drinken

5 redenen om citroenwater te drinken

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Vitamine, Citroen, Ontstekingsremmend(Nieuws van Mensengezondheid.org) Het opstarten van de dag met een kop warm citroenwater is eigenlijk een ritueel in Yoga tradities. Het wordt gebruikt om de spijsvertering voor de komende dag te stimuleren en verwijderd de gifstoffen die zich ’s nachts in het spijsverteringskanaal hebben gevestigd. Onderzoek naar de nutritionele elementen die worden gevonden in citroenen suggereert talrijke voordelen voor de gezondheid, die van oudsher geassocieerd werden met het dagelijks drinken van vers citroen water.

We hebben de neiging om in de ochtend te kiezen voor stimulerende warme dranken zoals koffie en thee, maar probeer eens om uw dag te beginnen met wat warm citroen water om de spijsvertering op gang te brengen. Het water hoeft niet altijd warm te zijn, maar het moet wel worden gezuiverd. Gebruik hiervoor gewoon een halve verse citroen per groot glas water.

Hier komen 5 voordelen voor de gezondheid van het drinken van citroen water, en geven u meer redenen om citroen water te drinken dan alleen de goede smaak.

1. Versterking van het immuunsysteem
Citroenen zijn rijk aan antioxidant vitamine C, bekend om zijn ondersteunende rol in een gezond immuunsysteem, wat mogelijk het risico op luchtweginfectie kan doen verminderen. Ascorbinezuur (vitamine C) in citroenen werkt ontstekingsremmend en wordt gebruikt als aanvullende steun bij astma en andere luchtwegklachten. Ook bevatten stoffen in citroenen antimicrobiële eigenschappen die kunnen helpen om verkoudheid en griep op afstand te houden. Ten slotte verhoogt ascorbinezuur de absorptie van ijzer in het lichaam; ijzer speelt een belangrijke rol in het immuunsysteem.


2. Alkaliseren van het lichaam
Alhoewel de bitsheid van citroenen ervoor zorgt dat ze zuur lijken te zijn, hebben citroenen eigenlijk een alkaliserende werking in het lichaam. Citroenen bevatten zowel citroenzuur en ascorbinezuur. Dit zijn zwakke zuren die gemakkelijk gemetaboliseerd worden door het lichaam waardoor de minerale inhoud van citroenen het bloed helpen te alkaliseren.

3. Spijsvertering
Citrus flavonolen zijn verantwoordelijk voor het traditionele gebruik van citroenen als digestief tonicum. Traditioneel denkt men dat citroenen de lever stimuleert en zuivert. Vitamine C wordt geassocieerd met een verminderd risico op maagzweren wat veroorzaakt wordt door de bacterie Helicobacter pylori.

4. Heldere huid
Vitamine C en andere antioxidanten in citroenen bestrijden schade door vrije radicalen. Schade door vrije radicalen - vooral als gevolg van UV-straling en gifstoffen uit het milieu - is verantwoordelijk voor vele symptomen van veroudering. Inname van antioxidanten kan helpen schade te compenseren en minimaliseert rimpels. Verder kan citroensap worden gebruikt om littekens en ouderdomsvlekken minder zichtbaar te maken. Traditioneel gebruikt als een lever stimulerend middel, wordt citroen water ook verondersteld om toxines uit het bloed te zuiveren waardoor de huid vrij van vlekken blijft.

5. Bevorderd genezing
Ascorbinezuur (vitamine C), in overvloed aanwezig in citroenen, bevordert wondgenezing, en is een essentiële voedingsstof bij het behoud van gezonde beenderen, bindweefsel en cartilage. Zoals eerder opgemerkt heeft vitamine C ook anti- inflammatoire eigenschappen. Daarom is vitamine C een essentiële voedingsstof in het behoud van een goede gezondheid en bij herstel van stress en verwondingen.

Bronnen:
http://myvega.com/vega-life/vega-blog/top-5-reasons-drink-lemon-water/#.UllqaxaScnc
http://jn.nutrition.org/content/131/2/568S.full
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22429343
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21184650
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22070691
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21917705
http://ajrccm.atsjournals.org/content/163/5/1246.long
http://www.docsdrive.com/pdfs/medwelljournals/ijmmas/2006/1-6.pdf
http://jn.nutrition.org/content/131/2/568S.full
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12897042 10http://webprod.hc-sc.gc.ca/nhpid-bdipsn/monoReq.do?id=182&lang=eng

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER VOEDING:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required