Banana pancakes – LCHF voeding! | Mensengezondheid.org
Banana pancakes – LCHF voeding!

Banana pancakes – LCHF voeding!

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Bananen, LCHF, Recept(Nieuws van Mensengezondheid.org) Jack Johnson zingt erover in zijn liedje “Banana Pancakes”, de zogenaamde bananenpannenkoeken. Maar wat zijn dat voor soort pannenkoeken, en waarom wilt u daar meer over weten?

Het antwoord is simpel, een bananenpannenkoek is een typisch LCHF (low carb high fat) gerecht. De pannenkoeken zijn dus koolhydraat arm en vet rijk wat snel voor een verzadigd gevoel zorgt. Twee pannenkoeken geven bij elkaar 296 calorieën, 14 gram proteïnen, 31 gram koolhydraten en 15 gram vet.

Bananenpannenkoeken zijn makkelijk en snel te bereiden, goedkoop, gezond en lekker.

De bereiding van banana pancakes is simpel. Voor twee pannenkoeken heeft u 2 eieren en 1 banaan nodig. Prak de eieren en de banaan in een schaal tot een egaal mengsel. Verhit een koekenpan met wat olijfolie of vloeibare bakboter en bak de pannenkoeken. Zorg ervoor dat de pan niet te heet is anders bakken de pannenkoeken aan en zijn ze direct een stuk ongezonder.


Garneer de pannenkoeken met wat honing, agavesiroop of magere kwark. Maar ook zonder beleg zijn deze pannenkoekjes erg lekker. Geef het een kans en probeert u ook eens deze gezonde bananenpannenkoeken als ontbijt of lunch!

Bronnen:
Moeders receptenboek

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER VOEDING:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required