Wat is raw food? | Mensengezondheid.org
Wat is raw food?

Wat is raw food?

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Energie, Natuurlijk, Eten(Nieuws van Mensengezondheid.org) Raw food, oftwel rauw voedsel, is eten dat verhit wordt tot maximaal 40-45 graden. De meeste mensen die aan raw food doen beschouwen hun dieet als vegaan alsook gluten- en laktosevrij. Men sluit dus vlees-, vis-, zuivel- en graanproducten uit. Wat overblijft is vruchten, groenten, bessen, kruiden, wortels, noten, zaden, algen en spruiten.

Het doel met raw food is om natuurlijk en heel voedsel te eten. Op deze manier behoudt men de voeding en energie die anders compleet of gedeeltelijk vernietigd word tijdens het verhitten. Eigenlijk is het heel simpel, hoe meer rauw voedsel hoe beter! U merkt al verschil wanneer 50 procent van uw dieet uit rauw eten bestaat.

Waarom raw food eten?
Wij mensen voelen ons goed door het eten van zo natuurlijk mogelijke voeding, voeding die door evolutie geschikt is gemaakt voor ons. Het lichaam kan omgaan met bewerkte voedingsmidellen maar voelt er zich niet altijd goed bij. Indien men dit principe aanhoudt, door zo min mogelijk bewerkt voedsel te eten, belandt men bij raw food. Het enige wat men dan met het eten doet is bevriezen, drogen of mixen.

Is al gekookt voedsel slecht voor mij?
Er zijn veel factoren om rekening mee te houden indien men goed wil eten. Schoon, ecologisch en natuurlijke rauwe waren die met liefde worden bereid is de basis, maar de meeste mensen zullen zich goed voelen bij meer onverhit- en onbewerkt vegetarisch voedsel.


Hoe begin ik met raw food?
Een goede manier om te beginnen is door een ”gewone” maaltijd te verwisselen voor een raw food maaltijd. Ontbijt of lunch zijn meestal eenvoudig verwisselbare maaltijden. Op die manier bestaat reeds 25-30 procent van uw dagelijkse voeding uit raw food.

Schroef het voorzichtig en in stappen omhoog door steeds meer groenten en vruchten aan uw maaltijden toe te voegen. Eet uw gewoonlijke porties maar zorg ervoor dat de helft van uw bord uit bijvoorbeeld salade bestaat.

Een andere slimme truc is om snacks en snoep te verplaatsen door raw food snacks. Kijk uit naar raw food recepten in boeken of online voor inspiratie!

Is raw food duur?
Misschien wel... maar ook weer niet! Natuurlijk zult u tijdens de overgangsperiode meer uitgeven voordat u de basis ingrediënten in u keuken heeft. Daarbij heeft men vaak een periode waar men veel vruchten en groenten koopt en waar men verschillende superfoods probeert, terwijl u bovendien ook uw ”gewoonlijke” voedingswaren koopt. Maar op de lange termijn komen de kosten op hetzelfde neer. Er is namelijk ook een boel wat u niet meer nodig heeft en waaraan u dus geen geld meer aan uit hoeft te geven.

Bronnen:
”Holistic raw food”, Holistic.se

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER VOEDING:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required