Biceps – 6 redenen waarom grote biceps belangrijk zijn | Mensengezondheid.org
Biceps – 6 redenen waarom grote biceps belangrijk zijn

Biceps – 6 redenen waarom grote biceps belangrijk zijn

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Biceps, Sterk, Spieren(Nieuws van Mensengezondheid.org) De biceps zijn één van de geliefdste spieren om in de fitness te trainen. Dit geldt voor vrouwen maar vooral voor mannen. Daarom even de belangrijkste redenen om ook te beginnen met het trainen van je biceps.

Biceps werken als stabilisator spieren tijdens het heffen van zware gewichten. Dit betekent dus dat sterkere en grotere biceps ervoor kunnen zorgen dat je meer gewicht kunt squatten, drukken of trekken.

Sterke biceps voorkomt blessures door zware deadlifts en andere zware trek oefeningen.

Krachtige biceps zorgen voor balans in de armspieren van powerlifters’ triceps kracht, waardoor er minder risico op blessures ontstaat.


Grotere brachioradialis spieren, een vaak vergeten onderdeel van de biceps spieren, helpt om de onderste positie van een bankdruk te versterken. Je kunt deze spieren trainen door een hammer curl te doen.

Kracht-uithoudingsvermogen in de biceps is belangrijk in dagelijkse situaties zoals bijvoorbeeld tijdens het dragen van boodschappen, het tillen van gereedschap, het dragen van een baby, etc. etc.

En natuurlijk zien grotere biceps er stoer en sexy uit! Bij mannen zorgen grotere biceps voor een meer volwassen uiterlijk terwijl het bij vrouwen voor slank uitziende armen zorgt.

Ben jij ook overtuigd over het nut van grote biceps spieren? Wij hopen dat je geïnspireerd bent geraakt en vanavond nog de fitness induikt om deze belangrijke spier te gaan trainen!

Bronnen:
Ratamess N. (2012) ACSMs Foundations of Strength Training and Conditioning. Lippincott Williams and Wilkins, ISBN 9780781782678.

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER SPORT:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required