Succes door eenvoud – een goede start van het nieuwe jaar! (deel 1) | Mensengezondheid.org
Succes door eenvoud – een goede start van het nieuwe jaar! (deel 1)

Succes door eenvoud – een goede start van het nieuwe jaar! (deel 1)

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Fitness, Doelen, Training(Nieuws van Mensengezondheid.org) Te veel mensen falen in het behalen van hun persoonlijke fitness doelen. Maar geef niet op, het hoeft niet ingewikkeld te zijn! Begin de eerste maand van het jaar met nieuwe motivatie en maak jezelf fit door deze basis training- en voedingstips.

De start van een nieuw jaar is altijd een spannende tijd. Veel mensen stellen nieuw doelen en maken plannen om hun leven te veranderen. Maar helaas geven velen op voordat ze hun fitness doelen hebben behaald. Waarom is dat? Waarom hebben zo veel mensen problemen om zich te houden aan een opgemaakt plan om hun doelen te bereiken? Alhoewel niet iedereen dezelfde fouten maakt is er één factor die vaak opduikt: de meeste mensen maken het te ingewikkeld voor zichzelf.

Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Een fundamenteel, realistisch en systematische aanpak is de beste manier om met fitness te beginnen. Ook is een positieve instelling cruciaal om je doelen te behalen en maakt alles net even wat makkelijker.

Indien je het nieuwe jaar bent ingegaan met het plan om fitter te worden, af te vallen, spieren op te bouwen en een betere conditie te krijgen ben je niet alleen. Wij geven je enkele tips zodat je optimaal van start kan gaan!


Stap 1 – bepaal je doelen en maak een plan
Allereerst is het belangrijk dat je doelen samen gaan met jou behoefte, doelen en lifestyle. Je kunt niet aannemen dat een plan van iemand anders ook voor jou werkt. Dus ga er even rustig voor zitten, en denk na over wat je wilt bereiken en waarom. Als je niet compleet positief achter je opgemaakte doelen staat zal het moeilijker worden om je eraan te houden. Het lijkt een simpele stap, maar het is de stap die de meeste mensen overslaan.

Ook is het belangrijk om realistisch te zijn. Als je denkt dat je binnen een week in topvorm bent zul je snel teleurgesteld zijn. Het is natuurlijk een mooi doel, maar denk er over na, wat ben jij in staat om op dit moment te doen?. Als je in totaal 20 kilo eraf wil trainen en je weer in een oude broek wilt passen zal het een grote teleurstelling kunnen zijn op het moment dat je erachter komt dat dit onmogelijk is binnen een paar weken. Stel daarom korte termijn doelen, bijvoorbeeld “2 kilo eraf aan het einde van de maand”. Dit lijkt misschien niet veel, maar het behalen van dit doel voelt geweldig en dient als extra motivatie.

Kies bovendien een doel wat zich niet alleen richt op uiterlijk, maar ook op je gezondheid en welzijn. Door een betere algemene gezondheid voel je je beter, slaap je beter, kun je beter nadenken en beter leven!

Mensen die hun doelen behalen schenken continu aandacht aan hun vooruitgang. Schrijf je doel op en houd resultaten bij in een schrift, of gebruik een app op je telefoon.

(wordt vervolgt)

Bronnen:
Bodybuilding.com

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER GEZONDHEID EN WELZIJN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required