Succes door eenvoud – een goede start van het nieuwe jaar! (deel2) | Mensengezondheid.org
Succes door eenvoud – een goede start van het nieuwe jaar! (deel2)

Succes door eenvoud – een goede start van het nieuwe jaar! (deel2)

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Fitness, Doelen, Training(Nieuws van Mensengezondheid.org) We gaan direct door met de volgende stap naar een beter fitness jaar…

Stap 2 – maak training niet te ingewikkeld
De manier waarop men dient te trainen is waarschijnlijk het moeilijkste aspect om uit te vinden. Ga jij ook elke dag naar de fitness om borst, biceps en triceps te trainen? Helaas is dat niet zo effectief, maar geen probleem, iedereen moet ergens beginnen!

In plaats van dit jaar enkele bicepscurls te doen en een x aantal minuten op de loopband, volg dit basis trainingsschema (de linker kolom staat voor spiermassa kweken, de rechter kolom staat voor vet verbranden):

Krachttraining 3-6 keer in de week 4-6 keer in de week
Herhalingen 6-10 10-15
Rustperiode 1-2 minuten 30-45 seconden
Gewicht Zware gewichten Lichtere gewichten
Cardio 2-4 keer in de week 4-6 keer in de week
Cardio duur 10-30 minuten 15-50 minutenZoals eerder gezegd, het belangrijkste met training is om jou eigen doelen te halen. Wil je meer spiermassa opbouwen? – Houd langer rust tijdens sets, train met zware gewichten en doe minder lange sets. Wil je juist vet verbranden? – Dan zul je met minder zware gewichten moeten trainen, meer herhalingen uitvoeren en minder lang rusten tijdens sets.

Onthoud dat dit niet super gecompliceerd hoeft te zijn! Houd het simpel en richt je op constante vooruitgang. Probeer elke week zwaardere gewichten, meer herhalingen of kortere rust periodes. Schrijf je trainingsresultaten op zodat je zicht hebt op je ontwikkeling.

Alhoewel krachttraining de meest effectieve methode is om je fysieke doelen te halen is het ook belangrijk om cardio te doen. Indien je doel is om spiermassa te kweken, houd cardio sessies tot maar drie keer per week. Gebruik high-intensity interval training (HIIT) technieken om je zuurverdiende spieren te bewaren. Om extra vet te verbranden is het aan te raden om HIIT 4-6 keer in de week te doen.

Tenslotte is het belangrijk om te rusten. Op rust dagen kan je lichaam zich herstellen en worden spieren opgebouwd. Plan rustdagen wanneer ze het beste uitkomen maar laat ze niet weg!

Stap 3 – maak voeding (ook) niet te complex
Ook al komt voeding hier pas laatst, zonder goede voeding zul je geen vooruitgang zien. Ondanks het belang ervan zien de meeste mensen goede voeding over het hoofd omdat ze “zo hard hebben getraind”. Ben je aan het eind van de training gesloopt maar eet je jezelf rond met muffins en chocola zul je geen verandering zien waar je dat graag zou willen.

Ook zijn er nog steeds mensen die te weinig eten. Het punt met jou fitness doel is het maken van langdurige verandering. Niemand wil 20 kilo afvallen om daarna weer dezelfde 20 kilo aan te komen? Een mand lang vloeibaar eten of een dieet van 1000 calorieën per dag mag dan wel op de korte termijn werken, maar ze geven je niet de goede voeding voor een gezonde geest en lichaam noch de bouwstenen voor een verandering van levensstijl.

Maak het niet te moeilijk voor jezelf. Eenvoudig gezegd dienen calorieën te komen van gevarieerd voedsel en daar horen koolhydraten, vetten en proteïnen bij. Deze heb je allemaal nodig, er is geen magische manier om één ervan weg te laten. Eet meer proteïnen dan je denkt, wees niet te zuinig met complexe koolhydraten en sla gezonde vetten niet over. Maak je nog niet druk over het tellen van calorieën. Ga naar de fitness, eet gezond, drink veel water en sla ongezonde behandelde producten over.

Bronnen:
Bodybuilding.com

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER GEZONDHEID EN WELZIJN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required