Voeding voor een gezonde huid (deel 2) | Mensengezondheid.org
Voeding voor een gezonde huid (deel 2)

Voeding voor een gezonde huid (deel 2)

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Producten, Voedingsmiddelen, Groenten(Nieuws van Mensengezondheid.org) Ben je ook zo moe van dure en ineffectieve beauty producten voor de huid? Het wordt tijd om al die niet-effectieve producten weg te gooien en te beginnen met het eten van voedingsmiddelen voor een perfecte huid. Het is bewezen dat het voor sommige mensen mogelijk is om met deze tips in vijf maanden van vreselijke acne naar een perfecte huid te gaan. Het is moeilijk, maar niet onmogelijk, en minder duur dan het kopen van dure producten. Terwijl sommige voedingsmiddelen erg slecht zijn voor je huid kunnen anderen het verbeteren. Bekijk de rest van de top 10 van gezonde voedingsmiddelen voor een betere en gezonde huid.

Groene thee
Ok, groene thee is eigenlijk een drank, maar theebladeren komen uit een plant! Drink iedere dag een kop groene thee, het is een grote bron aan antioxidanten en een unieke aminozuur, L-theanine dat helpt je lichaam te ontspannen en verminderd stress. Wanneer de thee heet is komen catechinen vrij, een soort antioxidant met bewezen anti-kanker en anti-inflammatoire eigenschappen. Groene thee kan ook het risico op het ontwikkelen van te hoge bloeddruk verlagen. Drink minsten drie koppen thee per dag voor het beste resultaat.

Spinazie is gezond en voedzaam en moet je zeker opnemen in je dagelijkse voeding. Spinazie is een goede bron aan ijzer, foliumzuur, chlorofyl, vitamine E, magnesium, vitamine A, vezels, plantaardige eiwitten en vitamine C. Door de antioxidante capaciteit, vitamines C, E en A is spinazie bovendien vooral geweldig voor de huid. Spinazie bevat antioxidanten tegen allerlei soorten huidproblemen. Voeg het toe aan je dagelijkse dieet en ervaar het zelf! Door het eten van spinazie ben je de huid van binnenuit aan het reinigen!

Zaden
Chiazaden, hennepzaden, zonnebloempitten, pompoenpitten en lijnzaad zijn allemaal geweldig voor je huid. Pompoenpitten en zonnebloempitten zijn beide rijk aan selenium, vitamine E, magnesium en eiwit. Selenium en eiwitten houden rimpels weg. Vitamine E verbetert de vochtbalans in de huid en magnesium verlaagt je stressniveau. De gezonde omega-3 vetzuren in lijnzaad, chia en hennepzaad zijn perfect voor de bestrijding van rimpels en acne. Plus, deze zaden zijn rijk aan eiwitten.


Strooi een mix van de zaden over de salade of havermout en geniet van de heerlijke smaak. Of voeg de zaden toe aan een lekkere kom met yoghurt en fruit. Doe wat pompoenpitten in de blender voor een o-zo lekkere smoothie! Wat zijn jou favoriete zaden? En hoe eet jij ze?

Selderij
Een andere groenten om elke dag te eten voor een perfecte huid is selderij. Velen van ons onderschatten deze knapperige groente, maar selderij bevat onder andere vitamine K en 3-n-butylphthalide (NBP) wat goed is voor de bloedsomloop en helpt een hoge bloeddruk te verlagen. Dit kan stressniveaus helpen te verminderen, en zoals je misschien weet kan stress een slechte huid, migraine en zelfs kanker veroorzaken.

Selderij bevat ook natrium, kalium en water en kan helpen om uitdroging te voorkomen. Een vochtarme huid betekent droogheid, schilfering, rimpels, en zelfs puistjes. Eet dus elke dag selderij, of ten minste om de dag. En wees maar niet bang voor het eten van te veel calorieën want selderij bevat slechts 12 kcal per 100 gram!

Papaya
Papaya is een heerlijke vrucht met tal van nutritionele voordelen. Het is een caloriearme vrucht (slechts 39 calorieën per 100 gram) en is cholesterol vrij. Dus als je probeert om gewicht te verliezen kunt je overwegen om papaja aan je dagelijkse regime toe te voegen. Papaja is laag in fructose en uitstekend voor de spijsvertering! De antioxidanten die de vrucht bevat, inclusief vitamine C, E en beta-caroteen, zijn goed tegen het verminderen van ontstekingen en acne.

Wortels
Oranje wortels zijn niet alleen goed voor je ogen maar ook voor de huid. Wortels zijn rijk aan vitamine A en ze helpen de overproductie van cellen in de buitenste laag van de huid te voorkomen. Dat is waar een teveel aan talg gecombineerd met dode cellen klompen kan vormen in de poriën. Een andere goede reden om wortels te snacken is dat vitamine A de ontwikkeling van huid-kankercellen kan verminderen. Knabbel dus gerust elke dag op een handjevol wortels voor een betere huid.

Je hoeft heus niet al deze voedingsmiddelen elke dag te eten, maar kies er een aantal uit die jou aanspreken. Vermeid junkfood, te veel suiker, transvetten en geraffineerde koolhydraten voor een betere huid én een betere gezondheid. Hoeveel van deze tips waren voor jou al bekend? En eet je ze elke dag? Deel gerust je gedachten en bedankt voor het lezen!

Bronnen:
http://en.amerikanki.com/foods-eat-every-day-for-perfect-skin/10/

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER GEZONDHEID EN WELZIJN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required