Aloe Vera in drankjes of gel: wat is het? | Mensengezondheid.org
Aloe Vera in drankjes of gel: wat is het?

Aloe Vera in drankjes of gel: wat is het?

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Aloe Vera, Hydraterend, Genezend(Nieuws van Mensengezondheid.org) Een hot topic binnen de reformwinkels zijn de producten met Aloë Vera. Wat is Aloë Vera? Heeft het echt voordelen?

Aloë Vera is de naam van een plant ook wel Barbadensis Miller genaamd. De plant houd water vast en slaat dit op in een vorm van gel. Deze gel kan uit de bladen gehaald worden waardoor het gebruikt kan worden in voeding en andere producten. Dit proces kan door minimale bewerking uitgevoerd worden. Aloë Vera wordt dan ook vaak gebruikt voor het verbeteren van de gezondheid maar ook om het lichaam mooier te maken. De producten van foreverliving zijn hier een goed voorbeeld van. Ook in de reformwinkel kunt u echter terecht voor uw Aloe Vera middelen.

Aloë Vera kent meerdere genezende werkingen. Het is een kalmerend en verzorgend middel bij haar en huidbehandelingen. Omdat Aloë Vera een hydraterende werking heeft, verzacht het de huid en kan daarom ook gebruikt worden in producten voor de baby. Babyproducten met Aloë Vera worden overal verkocht en zijn dan ook bij de meeste moeders en vaders wel bekend. Om de ogen te kalmeren kan Aloë Vera gel met water worden gemengd en een oplossing zijn voor zwakke en vermoeide ogen. Het is belangrijk om niet te vergeten dat Aloë Vera ook een ontstekingsremmend en pijn verminderend effect heeft. Zo kan het gebruikt worden om pijn en ontsteking op het tandvlees te bestrijden maar ook om spierblessures te bestrijden. Zo zal de pijn fors verminderen als u wat gel op uw enkel of knie wrijft. Uiteindelijk heeft Aloë Vera ook een bijzonder gunstig effect op de spijsvertering en kan het er voor zorgen dat buik en maagklachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Over het algemeen kan men dus zeggen dat Aloë Vera kan bijdragen aan vier verschillende onderdelen: het immuniteitssysteem, een normale huid, de spijsvertering en meer energie. Om de kwaliteit van Aloë Vera productie te blijven monitoren en de gunstige effecten ervan bekend te stellen is er een Internation Aloë Science Council. Zij monitoren de hoge kwaliteit en geven hun zegel van certificering aan bedrijven die aan hun voorwaarden voldoen.


Bronnen:
http://www.aloevera.nl/aloe-vera-gel/
https://www.salusi.nl/aloe-vera-drank-afvallen-gewichtsverlies/
http://www.detuinen.nl/de-tuinen-aloe-vera-drink-1.html/
http://www.iasc.org/

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER GEZONDHEID EN WELZIJN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required