Uit de test: Allibest | Mensengezondheid.org
Uit de test: Allibest

Uit de test: Allibest

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Antioxidant, Immuunsysteem, Cholesterol(Nieuws van Mensengezondheid.org) Een goede gezondheid is het belangrijkste wat er in een mensenleven bestaat. Natuurlijk bereik je dat met de juiste voeding en beweging maar supplementen zijn vaak het ondergeschoven kindje. Mensengezondheid.org mocht een (voor ons) nieuw product proberen en hierover onze mening geven. Allereerst willen we nog wel aangeven dat wij niet door dit bedrijf gesponsord of betaald worden en dat onze mening dus ook echt ONZE mening is. Het product is door twee medewerkers van Mensengezondheid.org getest.

Van het bedrijf APB Holland ontvingen wij het product Allibest. Allibest is een supplement waar het knoflookextract Allicine in een capsule zit.

Allicine
Het belangrijkste bestanddeel van knoflook is het actieve bestanddeel Allicine. Allicine is een natuurlijk antibioticum dat voor het eerst in 1944 werd vastgesteld. Het is verantwoordelijk voor een breed scala aan antibacteriële activiteit in knoflook. Nader onderzoeken heeft aangetoond dat dit product ook effectief is tegen bloedstolling, hoge bloeddruk en verschillende bacteriën. Allicine is ook een antioxidant en het heeft een antimicrobiële (tegen ziekteverwekkers) werking.

Met bovenstaande verhaal is het duidelijk dat Allicine een stof is die een bepaalde werking heeft. Maar kun je dat niet simpelweg binnen krijgen door genoeg (of veel) knoflook te eten? Nou nee, helaas is het niet zo dat je automatisch voldoende Allicine binnenkrijgt als je knoflook eet. De knoflookplant heeft twee enzymen: “Allinase” en “Alliine”. Deze enzymen zijn opgenomen in verschillende delen van de plant en zijn het afweermechanisme als er uit de grond ziektekiemen de plant bedreigen. De knoflookplant zet dan Alliine om in Allicine. Het omzetten van Alliine naar Allicine zorgt ook voor de typische geur van knoflook. Allicine moet dus uit de knoflookplant worden gewonnen.


Zoals eerder in dit artikel is besproken heeft Allicine een groot aantal gezondheidsvoordelen. Zo zorgt het voor een goed werkend hart en bloedvaten en versterkt het imuunsysteem. Tevens zorgt de werkzame stof voor een verlaging van LDL en een verhoging van HDL (zie ons artikel over cholesterol voor meer informatie over LDL en HDL). In enkele klinische studies is bewezen dat Allicine onder andere de kans op een hartaanval kan verminderen, het immuunsysteem herstelt, ontstekingen helpt te remmen en de weerstand opbouwt.

De verpakking
Allibest komt in een mooie doos inclusief een boekje met alle informatie over Allicine. Het ziet er allemaal enorm strak en professioneel uit. De flesjes met pilletjes is niet-lichtdoorlatend om de pillen zo lang mogelijk te kunnen bewaren. Zonder aarzeling wil je proberen om een geurloos/geurarm tabletje in te nemen. Helaas is het woordje geurloos volledig misplaatst want als je je neus in het flesje steekt ruikt de knoflook enorm sterk. Elke capsule bevat een hoeveelheid van 0,2 gram Allicine. Ook na het innemen krijg je het gevoel niet van je af dat je naar knoflook ruikt. Een van de twee proefpersonen vond de geur zo erg dat het slikken van 1 capsule (en je hoeft er maar 1 per dag te slikken) een zware opgave werd.

Het effect
Dat het een krachtig antioxidant is en helpt bij het bestrijden van ontstekingen is natuurlijk voor de redactie moeilijk te meten. Wel leek herstel na training sneller te gaan. Ook werden blessures na het sporten sneller verholpen. Verkouden of ziek is niemand geweest ook al heersten er enkele griepjes. Ook heeft het Noro-virus een passage gemaakt maar zijn de mensen die Allibest namen niet hierdoor lastig gevallen. Het is natuurlijk enorm moeilijk om vast te stellen dat dit door Allibest komt of door andere omstandigheden. Maar uiteindelijk hebben we wel geprobeerd om zo goed en normaal mogelijk te blijven eten, sporten, slapen etc.

Conclusie
Allibest is een mooi product. Het concept spreekt ons aan, het is 100% natuurlijk en puur uit knoflook gemaakt. Ook het feit dat de werking serieus onderbouwd is middels wetenschappelijke studies is uitzonderlijk waardoor men het product vertrouwt. De geur van de capsules is echter een probleem want je blijft hierdoor het idee hebben dat je een knoflookteen naar binnen werkt. Maar uiteindelijk heiligt het doel de middelen want na een maand voelden beide proefpersonen zich uitstekend. Voor een prijs van 24,95 is dit zeker de moeite waard. Koop Allibest nu en klik hier!

Bronnen:
redactie Mensengezondheid.org

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER :

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required