10 tips tegen een kater | Mensengezondheid.org
10 tips tegen een kater

10 tips tegen een kater

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Tips, Tegen, Kater(Nieuws van Mensengezondheid.org) Nog steeds dronken? Springt uw lever salto´s tegen uw ruggengraat? Geen nood: met deze tips bent u er zo weer bovenop.

Olijfolie
De reden dat u op zo´n moment naar een vette hap grijpt is omdat uw lichaam om herstellende vetten schreeuwt. Kies in het vervolg voor goede vetten in plaats van aderdichtslippende cholesterolbommen. Olijfolie is het antwoord. Het zit vol met Omega-3 en leverassisterende onverzadigde vetten. Pak wel de "extra vierge"-variant. Die bevat meer kater-killende antioxidanten, dus doe maar alsof u hem rijkelijk over de sla heen schenkt.

Fruitsappen
Studie wijst uit dat fruit en vruchtensappen de heftigheid van een kater indammen. De fructose (de in fruit aanwezige suikers) in vruchtensappen helpt ook om alcohol sneller uit uw systeem te werken. Voor het beste resultaat drinkt u een glas vlak voordat u naar bed gaat. Anders drinkt u het op het moment dat u kreunend wakker wordt. Albert Heijn heeft perfecte persingen in halve liters voor u klaar staan, genoeg om u vervolgens naar de bank te slepen om een film te kijken...

Bananen
Twee afzonderlijke studies bewijzen dat vitamine B6, in zeer ruime mate aanwezig in bananen, een van de beste middelen is om een ferme kater te bestrijden. Net als het niet bestellen van een dienblad tequila trouwens, maar dat even terzijde. Eet twee of drie bananen om uw dagelijks aanbevolen hoeveelheid van deze essentiële vitamine binnen te krijgen.


Honing
Door alcohol verbrand u suikers, dus het eten van iets waar veel fructose in zit om uw gebrek aan te vullen is belangrijk. Beter nog: volgens het Deense medische journaal Acta Pharmacologia Toxicologia verzacht voedsel met hoge concentraties fructose een kater. Honing vult daarbij ook uw sodium- en kaliumgehalte aan, waardoor uw kater als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Isostar sportdrink
Wie een kater heeft, lijdt aan dezelfde aandoening als waar een sporter na een training mee te maken heeft: uitdroging. Druk dit de kop in door een sportdrank te drinken die taurine bevat. Onderzoekers van de Londense universiteit, afdeling School of Pharmacy, stelden vast dat het zelfs de schade aan de lever herstelt.

Eieren
Ze zijn rijk aan het aminozuur cysteïne, dat de katerveroorzakende giffen in je lever afbreekt. Gebaseerd op bevindingen van de Journal of Photochemistry and Photobiology zou u minstens drie hele eieren moeten eten om het gif van de voorgaande avond te elimineren.

Pap
Toen onderzoekers van de universiteit van Wales aan brakke studenten een ontbijt serveerden, scoorden degenen die goed smulden van een maal vol langzaam verteerbare koolhydraten zoals haver, beter in stemmings- en geheugentests dan degene die simpele en suikerrijke maaltijden als ChocoPops naar binnen propten.

Gemberbier
Men kan zich best relaxed voelen na een paar biertjes, maar uw maag ondergaat ondertussen een nachtmerrie. Alcohol zet het spijsverteringskanaal namelijk in vuur en vlam. Gelukkig kalmeert gemberbier - een populair drankje tegen misselijkheid bij zwangere vrouwen - de gemoederen. Een studie van een prominent Brits medisch tijdschrift claimt zelfs dat het misselijkheid beter beteugelt dan enig ander medicijn. De moeite van het onthouden waard dus.

Pompoenpitten
Pompoenpitten zijn de rijkste bron van magnesium die men te pakken kan krijgen - en dat is cruciaal genoeg een mineraal dat alcohol op geniepige wijze uit het lichaam zet. Studies geven aan dat mensen met lage concentraties van deze stoffen in hun lichaam meer en vaker hoofdpijn hebben dan normaal

Bronnen:
FHM.com

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER GEZONDHEID EN WELZIJN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required