Waarom het overslaan van uw ontbijt ongezond is (deel2) | Mensengezondheid.org
 Waarom het overslaan van uw ontbijt ongezond is (deel2)

Waarom het overslaan van uw ontbijt ongezond is (deel2)

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Ontbijt, Overslaan, Ongezond(Nieuws van Mensengezondheid.org) Naast de onregelmatige eetgewoontes ten gevolge van het overslaan van het ontbijt, hebben mensen tegelijkertijd meer de neiging om over het algemeen meer te eten. Afhankelijk van iemands persoonlijke voedsel keuze kan te veel eten leiden tot gewichtstoename, obesitas, hoge cholesterol, en andere gezondheidsproblemen. Indien men de dag begint met een energie- en eiwitrijke maaltijd kan men echter effectief helpen om de bloedsuikerspiegel gedurende de hele dag te reguleren, korte metten te maken met uw verlangens naar suiker en vetten en bevorderd een duurzame vitaliteit.

Volgens een studie gepresenteerd in 2003 tijdens de jaarlijkse conferentie van de American Heart Association (AHA) helpt het nuttigen van een ontbijt om het risico van diabetes Type 2 en hart- en vaatziekten te verminderen. Omdat de bloedsuikerspiegel productie en regulering op een goede manier wordt gestimuleerd, kan een ontbijtje helpen om het hart, de vitale organen, de spijsvertering, en de hersenen te beschermen tegen schade, alsmede het bevorderen van diens duurzaamheid.

Uit een andere studie uit 2003, gepubliceerd in het American Journal of Epidemiology, blijkt dat mensen die regelmatig het ontbijt overslaan 450 procent meer kans lopen op overgewicht dan mensen die wel regelmatig ontbijten. Hoe dan ook blijkt dat het eten van fastfood en ander gemaksvoedsel als ontbijt vergelijkbaar is met de risico’s die u loopt indien u helemaal niets eet in de ochtend! Kies daarom zorgvuldig voor een voedzaam en compleet ontbijt, elke ochtend weer!

Bronnen:
http://www.business-standard.com
http://www.naturalnews.com/037595_skipping_meals_breakfast_weight_gain.html
http://well.blogs.nytimes.com
http://www.huffingtonpost.com

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER GEZONDHEID EN WELZIJN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required