Opgelet! “Light” frisdrank maakt dik! | Mensengezondheid.org
Opgelet! “Light” frisdrank maakt dik!

Opgelet! “Light” frisdrank maakt dik!

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Frisdrank, Suiker, Light(Nieuws van Mensengezondheid.org) In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is light frisdrank en vele andere voedingsmiddelen en dranken, gemaakt met kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam. Deze zijn niet gezond en leiden niet tot gewichtsverlies.

Een nieuwe studie uit Texas bevestigt dat light frisdranken niet leiden tot gewichtsverlies maar dat ze zelfs leiden tot zowel gewichtstoename als ook gezondheidsproblemen.

Onderzoekers van de University of Texas Health Science Center (UTHSC) in San Antonio verzameld tien jaar lang gegevens van 474 deelnemers uit een grotere, lopende studie genaamd de San Antonio Longitudinal Study of Aging. De deelnemers die twee of meer light frisdranken per dag dronken ervaarden een toenemende taille omvang die schokkend genoeg zes keer meer was dan degenen die geen light frisdrank consumeerden.

"De gegevens van deze en andere prospectieve studies suggereren dat light frisdranken en kunstmatige zoetstoffen als gezond alternatief zijn af te raden", aldus Helen P. Hazuda, onderzoeker en professor aan de UTHSC School of Medicine. "Ze zijn dan wel vrij van calorieën, maar niet van de gevolgen."


Gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Diabetes Association (ADA), ontkrachtte de bevindingen de valse aanbeveling dat het drinken van light drankjes gunstig is voor gewichtsverlies. Omdat het consumeren ervan daadwerkelijk leidt tot 70 procent meer taille omvang, in vergelijking tot diegenen die de drankjes niet drinken, is het duidelijk geworden dat het gebruik van de naam "light" misleidend is.

Bronnen:
Ethan A. Huff
5 Experts Answer: Is Diet Soda Bad for You?
MyHealthNewsDaily
http://www.msnbc.msn.com/id/43565093/ns/health-diet_and_nutrition/

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER VOEDING:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required