Opgelet! “Light” frisdrank maakt dik! (vervolg) | Mensengezondheid.org
Opgelet! “Light” frisdrank maakt dik! (vervolg)

Opgelet! “Light” frisdrank maakt dik! (vervolg)

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Frisdrank, Light, Overgewicht(Nieuws van Mensengezondheid.org) Dus in plaats van het consumeren van kunstmatig gezoete dranken en voedingsmiddelen met de hoop dat ze op de één of andere manier gewichtsafname veroorzaken en beter zijn voor de gezondheid - twee zaken waarvan het tegenovergestelde is bewezen - is de beste manier om te beginnen met gewicht te verliezen door het consumeren van minder bewerkte, geraffineerde suikers en eenvoudige koolhydraten.

In plaats daarvan kunt u zichzelf nieuwe eetgewoonten aanleren. Uw lichaam zal opnieuw moeten leren hoe het voedsel kan verteren, en hoe het de voedingsstoffen uit echt voedsel kan halen.

Vergeet niet dat niet alle suikers per definitie slecht voor u zijn. Suikers afkomstig uit fruit, maar ook onbewerkte suikers uit ruwe suikerriet en kokosmelk zijn een goed voorbeeld van suikers die goed zijn voor de gezondheid.

Kokosnootsuiker heeft bijvoorbeeld een erg lage glycemische index, wat betekent dat mensen met diabetes deze suikers met mate kunnen consumeren. Ook is het rijk aan vitamine B en andere voedingsstoffen.


Stevia extract, een natuurlijke zoetstof afkomstig van de bladeren van de Stevia plant, is ook een goed alternatief. Deze natuurlijke zoetstof bevat geen suiker, maar is niet kunstmatig afgeleid van chemische stoffen zoals aspartaam, sucralose en saccharine. Het is dus een geweldige optie voor iedereen die de inname van suiker probeert te beperken zoals bijvoorbeeld diabetici.

Let er wel op dat u alleen het echte stevia-extract koopt en niet de commercieel verkochte stevia pakketjes die gemaakt zijn door Purevia (PepsiCo) en Truvia (Cargill /Coca-Cola). Dat zijn namelijk aangepaste versies van hun eigen gepatenteerde stevia en bevatten vele andere additieven.

Bronnen:
Ethan A. Huff
5 Experts Answer: Is Diet Soda Bad for You?
MyHealthNewsDaily
http://www.msnbc.msn.com/id/43565093/ns/health-diet_and_nutrition/

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER VOEDING:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required