Wat is maca en waar is het goed voor? | Mensengezondheid.org
Wat is maca en waar is het goed voor?

Wat is maca en waar is het goed voor?

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Maca, Ontgiftiging, Energie(Nieuws van Mensengezondheid.org) Bent u ook afhankelijk van minstens één kop koffie in de ochtend om wakker te worden? Waarom probeert u niet eens wat anders? Maca is een wortel afkomstig uit Peru en biedt een geweldige dosis aan energie voor mensen die dat juist nodig hebben. Maca biedt energie die zonder cafeïne het lichaam ondersteunt.

Maca is super voedzaam en bevat grote hoeveelheden aan mineralen, vitaminen, enzymen en alle essentiële aminozuren. De maca wortel is rijk aan vitamine B, de zogenaamde energie vitaminen en is tevens een natuurlijke bron aan vitamine B-12. Daarnaast bevat maca bevat veel magnesium" class="aaa">calcium en magnesium.

De maca wortel helpt de balans van onze hormonen te restaureren. Het stimuleert en voedt belangrijke klieren zoals de hypothalamus en de hypofyse. Zij reguleren de overige klieren. Door in balans te zijn brengen zij dus onder andere de bijnier, schildklier, alvleesklier-, eierstok- en testiculaire klieren in balans.

In plaats van het lichaam te voeden met hormonen werkt maca als een adaptogeen, hetgeen betekent dat het individueel reageert op de behoeften van verschillende organen. Als uw lichaam een bepaald hormoon teveel aanmaakt zal maca de productie verlagen. Bij een gebrek aan een bepaald hormoon zal maca juist de productie ervan stimuleren.


Uw hormonen reguleren onder andere stemmingswisselingen, groei, seksuele ontwikkeling en weefsel functies. Daarnaast spelen hormonen een rol tijdens ziektes, zoals kanker en depressies. Er is aangetoond dat de maca wortel nuttig is bij allerlei hormonale problemen zoals PMS, menopauze en opvliegers. Maca bevorderd tevens de vruchtbaarheid en staat bekend als een natuurlijke vorm van viagra vanwege de stimulering van de mannelijke seksuele functie en libido.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Endocrine_system
http://www.umm.edu/endocrin/pitgland.htm
http://www.thyroid-info.com/articles/macaq&a.htm

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER VOEDING:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required