Wat is maca en waar is het goed voor? (vervolg) | Mensengezondheid.org
Wat is maca en waar is het goed voor? (vervolg)

Wat is maca en waar is het goed voor? (vervolg)

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Maca, Ontgiftiging, Voedingsbron(Nieuws van Mensengezondheid.org) Maca heeft een lichte, nootachtige smaak en er zijn een aantal eenvoudige manieren om maca in poeder vorm te consumeren.

Roer eenvoudig een lepeltje maca door uw ontbijt. Eet bijvoorbeeld een kom yoghurt, ontbijtgranen of kwark met wat muesli en voeg daarna de maca toe. Een echte topper!

Voeg een theelepel maca toe aan een kom plantaardige linzensoep vlak voordat u deze opdient (zeezout en maca zijn een goede combinatie in soep).

Voeg een theelepel maca toe aan uw kruidenthee.


Strooi maca poeder over biologische popcorn zonder dat deze is opgewarmd in de magnetron, en voeg kokosolie en zeezout toe voor een goede smaak.

Als u niet op uw suiker inname hoeft te letten is maca heerlijk met een scheutje maplesiroop of honing.

Maca is heerlijk bij desserts en doet het goed in combinatie met bananen. Als u iemand bent die af en toe iets zoets nodig heeft is dit een lekkere en gezonde manier om het te doen.

Wij raden aan om te beginnen met een halve theelepel per dag. Dit kunt u opschroeven tot één à twee theelepels per dag in de loop van een paar weken. Indien u maca dagelijks inneemt is het goed om één dag in week dit niet te doen.

Maca is een belangrijke voedingsbron in Peru en er zijn geen effecten bekend van toxiciteit. Af en toe zijn er mensen die last hebben van bijwerkingen nadat ze zijn begonnen met het consumeren van maca. Deze symptomen kunnen echter weggeschreven worden als ontgiftingssymptomen. Dit komt doordat het lichaam, dat gewend is aan het consumeren van verwerkt en gekookt voedsel, de superieure voedingsstoffen direct begint te absorberen en zich zal ontdoen van grote hoeveelheden afvalstoffen. Het is dus mogelijk dat u zich in reactie hierop slecht zult voelen, maar dit duurt over het algemeen maar een paar dagen. U kunt een reiniging van uw dikke darm en lever overwegen voor- of tijdens het gebruik van maca, zodat de afvalstoffen die uw lichaam probeert te elimineren sneller worden verwijderd. Dit zal de negatieve symptomen beperken.

Kies voor natuurlijke energie, kies voor maca!

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Endocrine_system
http://www.umm.edu/endocrin/pitgland.htm
http://www.thyroid-info.com/articles/macaq&a.htm

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER VOEDING:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required