5 tips om te stoppen met roken | Mensengezondheid.org
5 tips om te stoppen met roken

5 tips om te stoppen met roken

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Stoppen, Roken, Tips(Nieuws van Mensengezondheid.org) Iedere roker heeft er wel eens over nagedacht: stoppen met roken. Het is geen gemakkelijke keuze en al helemaal niet om het vol te houden. Mensengezondheid.org geeft je daarom 5 tips om te stoppen met roken.

Vertel aan iedereen dat je gaat stoppen
Vertel aan iedereen dat je gaat stoppen met roken. Familie, vrienden en kennissen: iedereen. Vraag hen ook om je te steunen en te helpen om niet weer opnieuw te beginnen. Dit zorgt er voor dat je bijvoorbeeld geen sigaret meer aangeboden krijgt. Tegelijkertijd zorgt het feit dat je het verteld hebt er voor dat er psychologisch druk op komt te staan dat je volhoud, aangezien het je imago kan schaden als je iedereen weer moet vertellen dat je toch weer rookt.

Ga extra bewegen en sporten
Roken zorgt voor een verhoogde stofwisseling. Dit betekend dus ook dat rokers meer calorieën verbranden dan mensen die niet roken. Als je dus stopt met roken is de kans dat je gewicht aankomt enorm groot. Door ongeveer iedere dag een beetje te sporten zorg je er voor dat de stofwisseling weer versnelt na het stoppen. Tegelijkertijd zorgt het sporten er voor dat je minder behoefte hebt aan een sigaret en dat je je fit voelt. Na het sporten is het belangrijk om veel water te drinken. Dit zorgt er namelijk ook voor dat je minder behoefte hebt om te eten.

Haal je ongezonde producten uit je keuken
Haal al je ongezonde eten en snacks uit huis. Vervang dit door gezond eten zoals bijvoorbeeld fruit. Vooral voeding die niet hapklaar is zoals sinaasappels zijn goed omdat je voor het bereiden van de sinaasappel even met je handen bezig bent. Drink bouillon en andere calorie arme dranken. Deze dranken zorgen er voor dat je wel mineralen binnen krijgt maar tegelijkertijd geen honger krijgt.


Geen cafeïne
Zorg er voor dat je weinig tot geen cafeïne in neemt. Drink dus geen/weinig cola of koffie. Cafeïne volle producten zorgen er namelijk voor dat je zin krijgt in een sigaret. Probeer op het werk ook de koffie in te ruilen voor bijvoorbeeld thee of bouillon.

Poets regelmatig je tanden
Na het eten vond je een sigaret het lekkerst. Probeer daarom direct na het eten je tanden te poetsen. Je hebt dan een frisse smaak in je mond en je behoefte om te roken is verminderd. Tegelijkertijd proef je hoe lekker het is om een frisse mond en een frisse ademhaling te hebben. Zin in zoetigheid of snacks wordt ook minder als je regelmatig je tanden poetst

Bronnen:
http://www.sochicken.nl/lichaam/stoppen_met_roken_en_niet_aankomen_10_tips.html
http://www.prostop.nl/stoppen-met-roken-tips-en-adviezen
http://www.ikstop.nl/tips-om-te-stoppen-met-roken

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER GEZONDHEID EN WELZIJN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required