Top 10 van kruiden en specerijen die het immuunsysteem versterken | Mensengezondheid.org
Top 10 van kruiden en specerijen die het immuunsysteem versterken

Top 10 van kruiden en specerijen die het immuunsysteem versterken

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Kruiden, Specerijen, Top(Nieuws van Mensengezondheid.org) Van de vele systemen die werken in het menselijk lichaam, is het immuunsysteem een uitstekend voorbeeld van complexe efficiëntie. Een netwerk van deelnemende cellen en organen, het synchroniseert de reacties bij het verdedigen van het lichaam tegen infectie en ziekte.

Als het lichaam in zijn element is, heeft het de capaciteit om ziekten te onderkennen en te onthouden om afscheidingen en cellen te produceren die het lichaam effectief kan verdedigen tegen een herhaling van de aanval. Bovendien heeft het een geavanceerd communicatiesysteem dat een onmiddellijke reactie op een noodsituatie kan brengen en kan handelen in overeenstemming met de ernst van de infectie. Geactiveerde immuuncellen beginnen met het produceren van stoffen die het mogelijk maken het naar andere afweercellen te werven en ze te begeleiden naar de plaats van de aanval, terwijl op hetzelfde moment het gedrag en de groei worden beheerst.

Wanneer de storingen door het veroorzaken van een verkeerde reactie op stoffen of cellen afkomstig uit het lichaam auto-immuunziekten veroorzaken, is het schakelen van medicatie die de reactie van het systeem onderdrukt vereist. Het is nog steeds onduidelijk hoe het komt dat het systeem wordt verstoord. Aangenomen wordt dat blootstelling aan bepaalde geneesmiddelen of bacteriën door mensen met gevoelige genen dit fenomeen kan veroorzaken.

Het afweer systeem helpen
Het afweersysteem is enkel zo betrouwbaar als de steun die het krijgt. Sommige mensen zijn gewoon gezegend met een goede set van genen die een sterk immuunsysteem verzekeren. Mensen die minder geluk hebben moeten werken voor immuniteit door het observeren van de juiste voeding, voldoende rust, een gezonde actieve levensstijl, veel zon en minder stress. Recente studies hebben aangetoond dat, als men hiervan genoeg krijgt , terwijl met stopt met ongezonde gewoonten en het vermijden van bewerkte voedingsmiddelen, het immuunsysteem herstelt om topprestaties neer te zetten.


Het observeren van goede sanitaire voorzieningen speelt ook een belangrijke rol bij het houden van een goed werkend immuunsysteem. Het wordt erkend als de beste preventieve geneeskunde en in de praktijk kan dit leiden tot een verminderde uitbraak van ziekten, wat neerkomt op aanzienlijke economisch, ecologisch en sociale voordelen.

Antibiotica en vaccinatie als oplossingen voor de afweer van het lichaam om te helpen tegen ziekten zijn nu ontkracht door recente bevindingen. De laatste tijd zijn er antibiotica in omloop waarvan is aangetoond dat het de goede bacteriën aanvalt in de maag waardoor het immuunsysteem wordt onderdrukt.

Levensmiddelen die van nature het immuunsysteem stimuleren
Voedingsmiddelen die het immuunsysteem van het lichaam stimuleren kunnen veel gezonde opties bieden voor degenen die meer bewust willen zijn van wat ze innemen. Om sterk te blijven is het immuunsysteem sterk afhankelijk van de maag voor ondersteuning. Ondervoede mensen zijn meer vatbaar voor ziekten, in tegenstelling tot degenen die zich aan een gezond voedzaam dieet houden. Hieronder vindt u enkele van deze voorbeelden:

1. Echinacea - Echinacea is een populair kruid dat is geïdentificeerd als immuniteit versterker. In combinatie met goldenseal, een ander kruid, of genuttigd als thee, dit lid van de daisy familie is gevonden als preventie en behandeling van de bovenste luchtwegen, alsmede de gewone verkoudheid.

2. Ginseng - Dit kruid heeft vele variëteiten. De meest bestudeerd soort is Panax ginseng, ook wel Koreaans ginseng. Het belangrijkste werkzame bestanddeel, ginsenosiden, is bewezen anti-inflammatoire en anti-kanker eigenschappen te hebben. Klinische studies hebben aangetoond dat het het immuunsysteem, psychologische functies alsmede de voorwaarden die verband houden met diabetes kan verbeteren.

3. Knoflook - Dit kruid heeft een lange geschiedenis van geneeskrachtige waarde. In een recente studie uitgevoerd door Dr Ellen Tattelman, een assistent professor aan het Albert Einstein College of Medicine van de Yeshiva University, New York, is het nogmaals bevestigd dat knoflook inderdaad hart-, anti-microbiële en anti-neoplastische eigenschappen heeft. Het is ook een perfecte kruid om te gebruiken bij het maken van gebakken gerechten.

4. Paprika - Paprika’s bevatten geen capsaïcine, in tegenstelling tot andere neven en nichten. Integendeel, ze zijn zoet en knapperig en bevatten de carotenoïde lycopeen, die het risico op kanker verlaagt, beta-caroteen, die wordt omgezet in vitamine A, en zeaxanthine, bekend ter voorkoming van macula degeneratie, en staar.

5. Gember - Dit kruid heeft een reducerende werking op ontstekingen, cardiovasculaire aandoeningen, bloedstolsels en het cholesterol gehalte. In een studie vonden de onderzoekers dat de proefdieren die gember kregen toegediend, een significante vermindering van de cholesterol- en de bloedstolling kwaliteiten had.

6. Kurkuma - Dit kruid bevat curcumine, waaraan met name anti-oxiderende eigenschappen verbonden zijn. Het heeft ook een antibacteriële, ontstekingsremmende en maag rustgevende voordelen. Het vermindert de ontsteking door het stimuleren van de bijnieren dat het hormoon verhoogt dat de ontsteking vermindert. Experimenteel onderzoek bij dieren op dit kruid is gebleken dat kurkuma de lever tegen de nadelige effecten van alcohol en bepaalde giftige stoffen beschermt. Kurkuma helpt ook bij problemen met de spijsvertering door het stimuleren van galstroom.

7. Gingko Biloba – De bladeren van Ginkgo Biloba bevatten antioxidanten genoemd bilobalides en ginkgoliden die het lichaam beschermen tegen schade, veroorzaakt door vrije radicalen. Bovendien is ook gevonden dat het bescherming biedt tegen straling. In een onderzoek met behulp van proefdieren, werd aangetoond dat ginko de proefdieren had beschermd tegen vergiftiging door straling. Het meest recente onderzoek suggereert ook dat extracten van dit kruid oxidanten en vrije radicalen, veroorzaakt door straling, kan neutraliseren waardoor de celdood wordt verhinderd. Ook verminderd het ginko-extract de aan hersenen tot wel 50 procent.

8. Ganoderma - Dit is een bittere paddestoel ook wel bekend als Reishi. Het is al lange tijd een populair kruid in de Chinese geneeskunde toe te schrijven aan het assisteren van een lang leven en gezondheid. Nader onderzoek naar deze oosterse kruid blijkt dat het de immuniteit versterkt en kanker bestrijdt. Bovendien heeft het anti-oxiderende eigenschappen en geeft verlichting bij infecties aan de urinewegen.

9. Astralagus - Ook uit China, dit kruid stimuleert het immuunsysteem en helpt bij de spijsvertering en bijnier functies. De effectiviteit van dit kruid komt door polysacchariden, saponienen en flavonoïden. Ook is ook gebleken dat het verkoudheid en griep bestrijdt. De voordelen van de verbeterde spijsvertering voor de gezondheid zijn aangetoond door de verlaging van de zuurgraad van de maag, met als gevolg een toename van stofwisselingsprocessen in het lichaam en de bevordering van het verwijderen van afvalstoffen.

10. Cat's Claw - Dit kruid uit Peru wordt vaak gebruikt bij maagproblemen. Onlangs echter, wordt het steeds bekend als een uitzonderlijk immuunrespons stimulator die het lichaam helpt infecties en degeneratieve ziekten te bestrijden. Het bevat alkaloïden oxindool, wat het immuunsysteem versterkt waardoor het in staat is om ziektekiemen te overspoelen en te vernietigen.

Vanuit praktisch oogpunt is het gebruik van voedsel dat het immuunsysteem versterkt, terwijl u er op hetzelfde moment van kunt genieten, een kosteneffectieve manier om gezond te blijven. In combinatie met een gezonde levensstijl, voldoende rust en een positieve kijk in het leven hoeft gezond blijven geen arm of been te kosten.

Bronnen:
http://www.immunesystemremedies.com/food-for-the-immune-system.html
http://www.sanitation-is-dignity.org/why_sanitation
http://immunedisorders.homestead.com/antibiotics.html
http://www.umm.edu/altmed/articles/echinacea-000239.htm
http://www.aafp.org/afp/2003/1015/p1539.html
http://altmedicine.about.com/od/herbsupplementguide/a/ganoderma.htm
http://www.naturalnews.com/027223_ASTRAGALUS_immune_system.html

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER VOEDING:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required