Detox - reinig uw lichaam met lekkere en gezonde thee | Mensengezondheid.org
Detox -  reinig uw lichaam met lekkere en gezonde thee

Detox - reinig uw lichaam met lekkere en gezonde thee

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Thee, Detox, Reinigen(Nieuws van Mensengezondheid.org) Geef eens antwoord op de volgende vragen. Voelt u zich continu moe? Kijkt u met een sombere blik de wereld in (lichtelijk depri)? Heeft u elke dag grote wallen onder uw ogen en dof haar? Heeft u last van een slechte spijsvertering? Heeft u spier- en/of gewrichtspijn? Bent u snel geïrriteerd? Is uw weerstand niet opgewassen tegen kleine infecties?

Het menselijk lichaam is goed in staat om toxines af te voeren, maar indien deze te talrijk zijn kan ons lichaam het niet meer aan en hopen de toxines zich op. Dit is het geval voor de meeste onder ons: luchtvervuiling, herhaaldelijke stress, te weinig lichamelijke beweging, tabak, alcohol en slechte eetgewoontes dragen niet bij tot een gezonder lichaam.

Om simpel uw lichaam te reinigen kunt u zich richten op planten met bijzondere eigenschappen! Alle soorten infusies op basis van planten kunnen helpen om het lichaam te reinigen door het stimuleren van verschillende organen die ertoe bijdragen om toxines te elimineren. De meeste van hen zijn een combinatie van verschillende kruiden die synergetisch werken, maar niets weerhoudt u ervan om uw eigen “cocktail” samen te stellen.

In beide gevallen is het goed om een aantal zaken te weten voordat u een keuze maakt:

- Kersen steeltjes, moerasspirea, quackgrass (soort van gras), peterselie, cassis, berk (wat ook goed is tegen rheuma pijn) zijn urineafdrijvend en remmen het vochtbehoud; groene thee is beide urineafdrijvend en tonisch
- Pepermunt, boldo, paardenbloem, artisjok, grote klis (Arctium Lappa) ondersteunen de lever en de galblaas
- Kaasjeskruid, venkel, cassis en gember stimuleren de spijsvertering en de doorvoer
- Vlierbloesem en sarsaparilla zorgen voor een verhoogde transpiratie
- rozemarijn en thijm dragen bij aan het reinigen van de pulmonale luchtwegenProbeer een ritme van drie koppen per dag aan te houden, na de maaltijden, gedurende een week. Is dit te veel voor u? Probeer dan in ieder geval vast te houden aan een minimum van twee koppen, ’s middags en ’s avonds, gedurende drie dagen.

Enkele tips!
Reinigen is goed. Vervuiling vermeiden is beter!

- drink minstens 1,5 liter water per dag
- eet elke dag vers fruit en verse groeten, het liefst bio/ecologisch
- verminder de hoeveelheid toxines in uw lichaam door regelmatig aan sport te doen, een dagelijkse wandeling en… genoeg rust!


Een paar simpele voorbeelden
Thee met mint, citroen en kaneel
Doe een takje mint, een kaneel stokje en een kwart citroen in een theekopje. Giet daar kokend water overheen en laat 8 minuten trekken alvorens te drinken.

Thee met gember en honing
Schil een stuk gember en snijd in dunne plakjes. Doe de gember plakjes met de honing in een theekopje. Giet daar kokend water over en laat ongeveer 5 minuten trekken alvorens te drinken. De effecten van de thee zijn ontstekingsremmend, vol met antioxidanten en helpt de spijsvertering na de maaltijd. Bovendien heerlijk verwarmend in de winter!

Bronnen:
Delhaize magazine januari/februari 2013, pag 77

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER VOEDING:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required