Biologische appels zijn een perfecte gezonde voedingsbron | Mensengezondheid.org
Biologische appels zijn een perfecte gezonde voedingsbron

Biologische appels zijn een perfecte gezonde voedingsbron

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Appels, Pectine Quercetine Polyfenolen, Anti-Oxidanten(Nieuws van Mensengezondheid.org) Biologische appels zijn een van de meest perfecte en gezondste dingen die men kan eten. Ze bevatten een zeer vullend en voedzaam type vezel, dat helpt bij de gewichtsbeheersing. Appels bevatten ook verschillende krachtige voedingsstoffen die werkelijk "de dokter weg zal houden" wanneer ze op regelmatige basis worden gegeten.

Pectine
De vezels die in overvloed worden gevonden in appels heet pectine. Dit type vezel is goed voor uw algehele gezondheid op verschillende manieren. Er is aangetoond dat Pectine het vermogen heeft om een te laag cholesterolgehalte te verhelpen. Het heeft ook blijk gegeven aan een bloedsuikerspiegel stabiliserend effect. Ook is het in verband gebracht met een lagere kans op insulineresistentie en pre-diabetes. Dit geeft ook het effect van een verminderde eetlust en zorgt voor een langer vol gevoel.
Biologische appels zijn daarom een uitstekende snack. Doordat ze maar 50-80 calorieën registreren, afhankelijk van hun grootte, hebben ze een minimale impact op uw dagelijkse calorie-inname.

Quercetine
Appels zijn rijk aan een krachtig anti-oxidant en flavonoïde, genaamd quercetine. Flavonoïden zijn de pigment voedingsstoffen die kleur geeft aan veel groenten en fruit. Quercetine is een krachtig ontstekingsremmer en een natuurlijk antihistamine. Het wordt daarom beschouwd als een uitstekende voedingsstof voor de preventie van kanker en hart-en vaatziekten, alsook een krachtige anti-allergie voedingsstof.
Studies hebben aangetoond dat kinderen die appels consumeren vaak lagere astma verhoudingen hebben. Dit bevordert de theorie dat quercetine een krachtige natuurlijke histamine blokker is. Het consumeren van appels op een regelmatige basis kan ook helpen bij het verbeteren van allergie symptomen bij volwassenen.

Polyfenolen
Appels bevatten ook een krachtige anti-oxidanten groep voedingsstoffen genaamd polyfenolen. Polyfenolen zijn vooral bekend om hun aanwezigheid in rode wijn en groene thee. Appels staan hier veel minder bekend om. De polyfenolen die zijn gevonden in appels zijn verschillend van andere bronnen van deze voedingsstof omdat ze in water oplosbaar zijn. Dit verhoogt de biologische beschikbaarheid waardoor ze een uitstekende bron zijn vanwege deze gunstige verbinding. Een dieet waarin veel polyfenolen voorkomen wordt geassocieerd met minder kan op kanker, een betere gezondheid van het hart en een verbeterde immuunfunctie.
Zorg er steeds voor dat u de meest ongeschonden appels koopt, en let daarbij op dat ze biologisch zijn. Wanneer een appel is gekneusd, betekent dit dat de polyfenolen is geoxideerd. Dit betekent dat de beschermende eigenschappen van deze krachtige antioxidanten niet meer zo krachtig zullen zijn als voorheen. Veel van de sterkste en meest gunstige polyfenolen zijn opgenomen in de huid van de appel. Dus als u een appel eet, eet dan de gehele vrucht op, en schil de huid niet voor een maximale voedingswaarde.
De uitzonderlijke polyfenolen in combinatie met de pectine helpt ook tegen een lager vetgehalte van het bloed. Dit voordeel is echter alleen waargenomen bij het regelmatig consumeren van hele appels. Ten minste één hele appel per dag moeten worden gegeten om dit effect te bereiken.


Bronnen:
http://helpguide.org/life/organic_foods_pesticides_gmo.htm
http://www.dietaryfiberfood.com/pectins.php
http://www.umm.edu/altmed/articles/quercetin-000322.htm
http://whfoods.org/genpage.php?tname=foodspice&dbid=15

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER VOEDING:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required