Champagne houd je jong en gezond, of toch niet? | Mensengezondheid.org
Champagne houd je jong en gezond, of toch niet?

Champagne houd je jong en gezond, of toch niet?

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Champagne, Polyfenolen, Overmatig(Nieuws van Mensengezondheid.org) Bij veel feesten en partijen is het gebruikelijk om een flesje champagne open te trekken. Of het nu gaat om bubbels die daadwerkelijk uit de Champagne komen of dat het een mousserende wijn is, is vaak niet belangrijk. Wetenschappers hebben met onderzoek aangetoond dat champagne een goede uitwerking op het lichaam kan hebben.

Champagne werkt verjongend
Het is al langer bekend dat er in rode wijn polyfenolen zitten. Polyfenolen werken ontstekingsremmend en hebben een vertragende werking op de verbranding in de cel. Recentelijk onderzoek heeft echter aangetoond dat deze polyfenolen niet alleen in rode wijn zitten maar ook in champagne. Een glaasje champagne zorgt er dus voor dat je er minder snel oud uit gaat zien.

Champagne is goed voor hart en vaten
Polyfenolen zorgen er ook voor dat bloedklonters minder worden. Uiteindelijk verminderd dit de kans op hart- en vaataandoeningen. Ander onderzoek toont aan dat champagne de bloedvaten doet uitdijen waardoor de druk op je hart en hersenen minder wordt.

The downside
Okay, het drinken van champagne kan dan misschien wel gezond zijn, maar wanneer geldt dat dan precies? Eenvoudigweg kan je zeggen dat 1 glas per dag de hierboven beschreven bijwerkingen leverd. Bij overmatig gebruik van champagne veranderd de werking compleet. Het is dan niet meer gezond om te drinken, maar het zorgt er voor dat je onherstelbare schade aan je lever krijgt, de kans op hersenbloedingen groter wordt en het kan de huid sneller doen verouderen.


Alcohol is gevaarlijk
Drink alcohol met mate! Het kan zeer gevaarlijk zijn om alcohol te gebruiken. Onder 16 dien je geen alcohol te drinken.

Bronnen:
http://www.druglijn.be/omgaan-met-drugs/gebruikers/begin-niet-te-vroeg.aspx
http://furrow.nl/oud-en-nieuw-slecht-voor-je-rimpels/
http://www.leefnugezonder.be/tag/huid/

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER VOEDING:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required