Rode peper is een groente boordevol gezonde stoffen | Mensengezondheid.org
Rode peper is een groente boordevol gezonde stoffen

Rode peper is een groente boordevol gezonde stoffen

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Rode peper, Antioxidanten, Immuunsysteem(Nieuws van Mensengezondheid.org) Rode peper, een glanzend en mooie groente die bekend staat om het feit dat deze enorm heet of scherp kan zijn. Het is een stuk groente dat enorm veel smaak kan toevoegen aan een maaltijd. Maar als er teveel van toegevoegd wordt kan het de maaltijd ook compleet verpesten. Maar wist je ook dat de rode peper een enorm gezonde groente is? Na dit artikel ga je rode pepers ineens lekker vinden!

Rode peper boordevol antioxidanten
Rode pepers bevatten naast hun scherpe smaak en rode kleur een grote hoeveelheid aan antioxidanten. Deze antioxidanten zorgen er voor dat de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk afneemt, evenals enkele vormen van kanker.

Capsaïcine, een heet stofje
In de rode peper zit een stofje dat Capsaïcine heet. Dit stofje prikkelt de hersenen en zorgt er zo uiteindelijk voor dat de hersen endorfine laten aanmaken. Endorfine is de alom bekende natuurlijke pijnstiller van je lichaam. Door het endorfine wat teweeg gebracht wordt krijgt men een prettig gevoel. Tevens helpt dit bij het verlichten van pijn bij huidziekten en brandwonden.

Immuunsysteem versterken door rode peper
Als men aan citroenen denkt dan denkt men vaak ook aan vitamine C. Niets is minder waar. Maar wat men niet verwacht is dat er bijna evenveel vitamine C in een rode peper zit! Naast de vitamine C zit er ook nog vitamine B6 in de rode peper, evenals magnesium, kalium en ijzer. Allermaal stoffen die het immuunsysteem versterken.


Bronnen:
http://gezondheid.rubriek.nl/gezondheid/top_10_gezonde_voeding.php
http://www.healthylives.nl/voeding/wat-is-gezond/groenten/rode-peper-is-super-gezond

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER VOEDING:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required