Pasta zorgt voor een gezond voedingspatroon | Mensengezondheid.org
Pasta zorgt voor een gezond voedingspatroon

Pasta zorgt voor een gezond voedingspatroon

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Pasta, Gezond, Koolhydraten(Nieuws van Mensengezondheid.org) Pasta is gezond voor de mens, zegt de International Pasta Organization (IPO). Zij publiceerden laatst een stuk waarin zij beschrijven waarom pasta goed is voor de mens.

Kijken naar voeding door middel van een “big-picture” bril
De IPO heeft onderzoeken bij elkaar gezocht waarin het thema “een gezonde maaltijd” de hoofdrol speelt. Uit deze onderzoeken blijkt dat het gezondste voor de mens is om meer verse voedingsstoffen naar binnen te krijgen in plaats van minder gezonde voedingsstoffen. Door te kijken naar voedingspatronen met daarin de hoeveelheid verse voedingsstoffen en dus te focussen op de globale kwaliteit is men er achter gekomen dat pasta hierin een grote rol speelt.

Pasta draagt bij aan een gezond voedingspatroon
Uit onderzoek blijkt dat voedingspatronen waarin verse groentes in combinatie met vlees, vis of kip zorgen voor een aanzienlijk kleinere kans op hartklachten, diabetes, obesitas en sommige types van kanker. Zo blijkt dat de vetten en vezels die in pasta voorkomen hier een enorm grote ral in spelen. Pasta heeft echter ook de mogelijkheid om meer verse groentes naar binnen te krijgen. Dit komt niet alleen door de oneindig grote hoeveelheid aan combinaties die men kan maken, maar ook door het feit dat men makkelijker meerdere groentes in een pasta kan doen. Zo kan men bijvoorbeeld tomaten, ui, asperges, knoflook, paprika, olijven en wat kruiden eenvoudiger in 1 pasta verwerken dan dat men dat met een traditionele maaltijd met bijvoorbeeld aardappels kan doen.

De koolhydraten uit pasta zijn dikmakers
In pasta bevinden zich zogenaamde koolhydraten. Bij koolhydraten denken mensen vaak aan dikmakers. Door koolhydraten niet te eten denkt men dus goed bezig te zijn om gezond te eten, dit is echter niet altijd het geval. Er bestaan namelijk ook goede koolhydraten, welke onder andere in pasta zitten. Deze koolhydraten zorgen er voor dat men energie krijgt, de hersenen goed functioneren en een gezond gewicht behoud. Natuurlijk is een teveel aan koolhydraten, ook al zijn het “goede” koolhydraten, niet meer gezond.


Bronnen:
http://www.internationalpasta.org/newfiles/PastaForAll_2011_A4.pdf

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER VOEDING:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required