Is citroensap drinken slecht voor het gebit? | Mensengezondheid.org
Is citroensap drinken slecht voor het gebit?

Is citroensap drinken slecht voor het gebit?

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Citroen, Zuur, Verdunnen(Nieuws van Mensengezondheid.org) Citroensap wordt vaak gedronken als een soort biologisch schoonmaakmiddel. Dit enorm bekende homeopathische gezondheidsmiddel wordt, na het vermengen met water, uiteindelijk meerdere keren per dag gedronken. Citroenen zijn echter ook bekend om het feit dat ze niet goed voor de tanden zijn.

Citroensap drinken
Welbekend is de gekke bek die mensen trekken als zij een hapje van een citroen nemen. Dit komt doordat de citroen enorm zuur is. Hierbij helpt het verdunnen met water in de praktijk niet genoeg, aangezien je wel heel veel moet verdunnen om de zure smaak niet meer te proeven.

De periode van citroensap drinken
Een citroensapje af en toe drinken kan niet veel kwaad voor de tanden. Het tandglazuur kan een dergelijke klap eenvoudigweg opvangen net zoals het een dergelijke klap zou opvangen doordat je een sinaasappel zou eten. Dit wordt echter een ander verhaal als het systematisch wordt en nog erger als het tussen de maaltijden in ingenomen wordt. Door het regelmatig innemen van citroensap en andere zure dranken ontstaat tanderosie. Het is dus beter om in 1 keer veel citroensap te drinken dan verspreid over de dag steeds beetjes te drinken. (Lees ook ons andere artikel op http://www.mensengezondheid.org/?articleid=60).

Citroensap met suiker de oplossing?
Door citroensap met suiker te vermengen wordt de smaak van citroensap beter te verdragen. Het wordt minder zuur en zoeter en begint daadwerkelijk lekker te smaken! Goed nieuws is wel dat suiker geen tanderosie veroorzaakt. Helaas veroorzaakt suiker wel tandcariës (gaatjes). De conclusie die we hieruit kunnen trekken is dus dat citroensap met suiker zelfs dubbel zo slecht is voor je tanden. Natuurlijk geld ook hier weer dat als je graag citroensap met suiker wil drinken dat je dat dan 1 keer per dag moet doen en niet meerdere keren per dag.


Bronnen:
http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?f=27&t=17622

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER GEZONDHEID EN WELZIJN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required