De heelkracht van kurkuma | Mensengezondheid.org
De heelkracht van kurkuma

De heelkracht van kurkuma

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Gezond, Geelwortel, Specerij(Nieuws van Mensengezondheid.org) Kurkuma, ook wel geelwortel genaamd, is een specerij die verkregen wordt uit de wortelstokken van de zogenaamde “Zingiberaceae”, oftewel gember familie. Oorspronkelijk komen de wortels uit zuid Azië waar ze vooral gebruikt werden als kleurstof en als smaakstof voor curries. Ook is kurkuma in de traditionele Chinese geneeskunde een heilzaam middel.

Een traditioneel medicijn
Al eeuwen lang wordt kurkuma dus gebruikt als medicijn voor verschillende aandoeningen. Infecties, wonden en andere gezondheidsproblemen werden met de heelkracht van kurkuma verholpen. Dit heeft wetenschappers tot op heden altijd enorm verbaasd omdat er geen bewijs was voor de werking van kurkuma op het lichaam. Was, aangezien recent onderzoek eindelijk heeft aangetoond wat nou precies de werking is. De kurkuma moleculen gaan in de celmembranen van het lichaam zitten en maken de membranen stabieler zodat de cellen sterker zijn om infecties te weren.

Kurkuma voor u
Concreet betekend dit voor u dat kurkuma er voor zorgt dat uw spijsvertering wordt bevorderd. Hierdoor wordt ook uw lever gesterkt en wordt uw bloed beter ontgift. Tegelijkertijd is kurkuma een krachtig antioxidant en een goeie ontstekingsremmer. Uiteindelijk zorgt dit heilzame gele poeder er zelfs voor dat uw immuunsysteem wordt versterkt. Kortom, heel gezond en veel heelkracht.

Bronnen:
http://turmericinfo.com/index.html
http://www.praktijk-advance.nl/blog/voeding/kurkuma-de-wonder-specerij
http://www.sciencedaily.com/releases/2009/04/090420123051.htm
http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/ja809217u

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER VOEDING:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required