Wat is de geneeskracht van lijnzaad? | Mensengezondheid.org
Wat is de geneeskracht van lijnzaad?

Wat is de geneeskracht van lijnzaad?

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Lijnzaad, Superfoods, Stoelgang(Nieuws van Mensengezondheid.org) Lijnzaad is een zaad dat voortkomt uit Vlas (het gewas wat onder andere de basis is voor linnen). Uit de zogenaamde “zaaddozen” van Vlas komen de donkerbruine zaden tevoorschijn: Lijnzaad. Deze zaden zien er gek genoeg ook een beetje uit als meloenpitten en worden vaak aan vogels in de winter gevoerd. Gek, want lijnzaad is eigenlijk enorm gezond en valt daarom ook onder de zogenaamde “superfoods”.

Wat is er dan zo goed aan lijnzaad?
Anders dan in landen als Zweden en Noorwegen is dit zaad in Nederland nog niet echt bekend. Jammer, want lijnzaad heeft een enorme gezonde werking. In lijnzaad zitten veel vezels waardoor je minder last hebt van je spijsvertering. Ook is het eenvoudiger om zo op je gewicht te blijven. Last van een opgezette buik? Na het eten van lijnzaad zult u al snel merken dat u vol zit. Dit komt door de gezonde vetten die in dit product zitten. Deze helende werking zorgt er ook voor dat je minder last hebt van een opgezette buik na een stevige maaltijd. Ook zit lijnzaad vol met vetzuren zoals Omega 3 die de kans op hart en vaatziekten verkleinen.

Maar hoe eet ik dit dan?
Het is dus gezond om dit zaad te eten, maar hoe eet ik het dan? Je kunt het eenvoudigweg in door een salade doen. Ook in een yoghurtje smaakt het helemaal niet verkeerd, in tegendeel: dit is juist een gezonde en knapperige toevoeging aan al jou oude recepten. Ook pannenkoekjes, muesli en smoothies zijn nog gezonder en lekkerder te maken door lijnzaad toe te voegen!

Bronnen:
http://www.girlscene.nl/p/9882/superfoods_lijnzaad_en_chiazaad
http://edepot.wur.nl/155651
http://www.ishetgezond.nl/index.php/overig/is-lijnzaad-gezond#.UaWW2et-Ypx

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER VOEDING:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required