Ophef na uitspraak: in 20 jaar effectieve behandeling voor kankers | Mensengezondheid.org
Ophef na uitspraak: in 20 jaar effectieve behandeling voor kankers

Ophef na uitspraak: in 20 jaar effectieve behandeling voor kankers

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Ophef, Kanker, Tumor(Nieuws van Mensengezondheid.org) Afgelopen week maakte het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis (ook bekend als het Nederlands Kanker Instituut) bekend dat zij voorspellen dat er over 20 jaar een effectieve behandeling bestaat voor 90% van alle kankers. Dit wil zeggen dat er over 20 jaar nog maar een kans van 10% bestaat dat kanker resulteert in de dood. De reacties zijn vooral pessimistisch. Veel mensen geloven er niet in en denken dat het een stunt is om meer geld voor onderzoek binnen te halen.

De feiten op een rijtje
Het Nederlands Kanker Instituut is een zeer gerespecteerd instituut met 53 specialisten in dienst. Er worden maar liefst 30600 patiënten ieder jaar verholpen. Met 5 operatiekamers en 9 stralingsmachines wil dat dus zeggen dat er per dag bijna 84 patiënten moeten worden behandeld. In het extreemste geval wil dit zeggen dat er per dag bijna 17 patiënten worden geopereerd en 9 patiënten bestraald worden. Misschien is deze berekening wel verkeerd, maar het lijkt de redactie (van mensengezondheid.org) sterk ze dit daadwerkelijk allemaal aan kunnen.

In het bericht van 17 juni geeft het Antoni van Leeuwenhoek aan dat er de afgelopen jaren enorm veel is geleerd op het gebied van kanker. Zo hebben ze bijvoorbeeld ontdekt dat er geen dezelfde tumor is en dat er dus geen standaard behandeling voor een tumor bestaat. Dit wil dus zeggen dat iedere patiënt een op hem/haar afgestelde behandeling moet krijgen. Daarvoor wil het instituut een zogenaamde tumorbank opzetten waarin de fingerprint van een groot aantal patiënten hun tumor wordt gezet. Op basis daarvan willen ze iedere patiënt een unieke behandeling gaan geven.

Op een groot aantal sites hebben mensen hun commentaar gegeven. Deze verschillen enorm. Laten we natuurlijk met zijn allen hopen dat het inderdaad zo snel opgelost gaat worden. Laten we zelfs hopen dat ze er naast zaten en dat er nog sneller een effectieve behandeling komt. Maar het blijft echter wel vreemd dat er precies aan het begin van een nieuwe campagne voor het 100 jarig bestaan van het instituut er dergelijke persberichten op het internet komen.


Bronnen:
http://www.avl.nl/topmenu/over-avl/nieuws/90-van-alle-kanker-over-20-jaar-chronisch/
http://www.nki.nl/topmenu/about-the-nki/
http://www.nujij.nl/algemeen/kanker-over-twintig-jaar-zelden-dodelijk.23633366.lynkx
http://www.avl.nl/topmenu/afdelingen/ieder-mens-is-uniek-elke-tumor-ook/
http://www.antonivanleeuwenhoek.nl/

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER GEZONDHEID EN WELZIJN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required