Gezond snacken: het kan! Maar hoe? | Mensengezondheid.org
Gezond snacken: het kan! Maar hoe?

Gezond snacken: het kan! Maar hoe?

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Gezond, Snacken, Fruit(Nieuws van Mensengezondheid.org) Een gebalanceerd en gezond leven is natuurlijk meer dan alleen maar een beetje sporten in de week en een koekje hier en daar laten liggen. Het is ook écht letten op wat je eet. Op onze site heb je al veel over dit onderwerp kunnen lezen, maar één van de openstaande vragen blijft: gezond snacken, is het mogelijk?

Natuurlijk is het mogelijk om gezond te snacken. Allereerst laten we beginnen met het feit dat het ongezond snacken en snoepen er voor zorgt dat mensen meer lichaamsgewicht krijgen. Gezond snacken begint bij jezelf. Je moet beginnen om niet meer gewoon alles te eten wat op je pad komt. En ja, dat betekend ook dat je niet ieder keer het stukje taart kan eten dat op je werk wordt uitgedeeld.

Maar hoe pak je het aan om gezond te snacken? Begin met de ongezonde snacks zoals bijvoorbeeld chips en snoep het huis uit te doen. En koop de volgende keer geen nieuw snoep, ook al is het in de aanbieding! Hongeraanval? Neem in het vervolg een stuk fruit. Zet een bakje druiven (los van de tros) op tafel of schil een mandarijntje of een appeltje. Fruit bevat veel vitaminen en natuurlijke suikers maar (bijna) geen vetten. Het kost misschien even wat moeite om het hapklaar te krijgen, maar als het er staat snack je er eerder van dan ongezonde snacks.

Maar bij de TV, enkele uurtjes na het eten of gewoon overdag in het zonnetje is het al snel tijd voor een lekker hapje bij een drankje. Wat kan je er dan aan doen om gezond te snacken? Snij wat komkommer en wortels in reepjes en doe ze in een glas. Cherry tomaatjes, radijsjes en andere snackgroenten in kleine bakjes. Het ziet er kleurrijk uit en het snackt gezond! Je kan er nog een kleine dipsaus op yoghurt basis of Hummus aan toevoegen. Zorg er dan wel voor dat het vers is, zonder conserveringsmiddelen.


Toch zin in iets anders dan groente of fruit? Dan is gezond snacken ook echt wel mogelijk. Mueslirepen zijn hier een voorbeeld van, als er ten minste geen suikers, vetten, conserveringsmiddelen of kleur-, geur- en smaakstoffen aan toe zijn gevoegd. Hetzelfde geldt voor rijstwafels. Noten, zoals walnoten en amandelen, zijn ook gezonde snacks. Let er wel op dat ze naturel zijn (dus ook zonder zout), anders ontstaat de kans dat je te veel zout binnen krijgt.

Bronnen:
http://www.beautylab.nl/gezonde-snacks/
http://www.salusi.nl/gezonde-tussendoortjes-goede-snacks/
http://www.girlscene.nl/p/4176/girls_issues_hoe_kan_ik_gezond_snacken

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER AFVALLEN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required