Hoe kan ik mij het beste beschermen tegen de zon? | Mensengezondheid.org
Hoe kan ik mij het beste beschermen tegen de zon?

Hoe kan ik mij het beste beschermen tegen de zon?

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Zon, Zonnebrandcreme, UV(Nieuws van Mensengezondheid.org) Omdat de actieve zonnebrand ingrediënten meestal niet in staat zijn om het hele spectrum aan UVA en UVB te blokkeren zou het kunnen zijn dat de zonnebrandcrème niet in staat is om u te beschermen tegen huidkanker en andere zonnegerelateerde aandoeningen. Om uzelf nog beter tegen de zon te beschermen kunt u het beste deze tips opvolgen:

- probeer niet te verbranden!
- vermijd zonnebaden en zonnebanken
- gebruik zonnebrand zo vaak als u kunt
- draag beschermende kleding
- zoek de schaduw op
- wees op uw hoede bij de combinatie zon en water/sneeuw/zand


Kan ik bruin worden zonder UV?
Nee, het is onmogelijk om bruin te worden zonder UV, maar het is natuurlijk mogelijk om bruin te worden door gebruik te maken van speciale crèmes (zelfbruiner) die een tijdelijk bruin effect achterlaten op uw huid. Het opbrengen van de crème vereist echter enige ervaring en niet zelden zorgt het voor een ongelijke kleurverdeling. De bruine kleur is tijdelijk en kan gemakkelijk afgewassen worden met water en zeep. Zelfbruiners bevatten mogelijkerwijs geen actieve ingrediënten die u tegen de zon beschermen. Lees de verpakking om hier achter te komen.

Hoe kan ik mijn kinderen beschermen?
Kinderen
Omdat kinderen de rest van hun leven blootgesteld zullen staan aan de zon is het belangrijk om uw kinderen van jongs af aan te leren hoe ze zich kunnen beschermen tegen de zon. Veel ouders smeren hun kinderen niet fatsoenlijk in. Zonnebrand moet gebruikt worden op alle blootgestelde gebieden/lichaamsdelen. Blaren die afkomstig zijn van te heftige verbrandingen gedurende de kindsheid verhoogt het risico op huid kanker later in het leven significant. Door kinderen bij te brengen wat de risico’s van de zon zijn en door ze aan te moedigen om voorzichtig te zijn door middel van het gebruik van zonnebrand en het opzoeken van schaduw gedurende de warmste uren van de dag kunt u het risico dat zij kans lopen op huidkanker aanzienlijk verminderen.


Baby’s
Houd baby’s uit direct zonlicht. Het is mogelijk om zonnebrand aan te brengen op kleinere gebieden zoals het gezicht en de handen waar het meestal niet mogelijk is om door middel van kleding bescherming te bieden.

Bronnen:
http://www.epa.gov/sunwise/doc/sunscreen.pdf

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER GEZONDHEID EN WELZIJN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required