De beste manier om zonnebrand te gebruiken | Mensengezondheid.org
De beste manier om zonnebrand te gebruiken

De beste manier om zonnebrand te gebruiken

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Zonnebrand, UV, Factor(Nieuws van Mensengezondheid.org) Op mensengezondheid.org heeft u al veel kunnen lezen over wat u allemaal moet doen om deze zomer niet te verbranden. In dit artikel gaan we extra in op de factor waarmee u zich moet insmeren, waar je dat moet doen, hoe het zit met de houdbaarheidsdatum van de zonnebrandcreme en wanneer u extra moet letten op de UV straling.

Insmeren met factor...
Maak gebruik van een zonnebrand met een factor 15 of hoger. Breng de zonnebrand 20 minuten voordat u de zon ingaat aan zodat het de kans krijgt om door de huid opgenomen te worden. Breng regelmatig, dwz. elke twee uur, een nieuwe laag aan en doe dit vaker in het geval dat u veel aan het zwemmen bent. Vergeet vooral niet de lippen, oren, voeten, kale plekken en de nek goed in te smeren. Denk er ook aan om zonnebrand te smeren op gebieden waar u bikinibandjes, kettinkjes, armbanden of/en een zonnebril draagt. In deze gebieden is veel wrijving en is uw natuurlijke bescherming dus minder!

De houdbaarheid
Bewaar uw zonnebrand niet langer dan de houdbaarheidsdatum, of maximaal drie jaar aangezien zonnebrand zijn sterkte verliest over de jaren. Wat betreft waterbestendige zonnebrand varieert de effectiviteit naargelang de qualiteit van de zonnebrand en de tijd waarin u in het water bent. Afhankelijk daarvan kunt u 40 tot 80 minuten beschermd blijven totdat een nieuwe laag zonnebrand nodig is. Het is zo wie zo een goed idee om uzelf regelmatig in te smeren met betrekking tot transpiratie, water en het afdrogen met een handdoek aangezien dit de beschermende laag verwijderd.

En nu echt zonnebrandcreme gebruiken
Denk er aan dat de sterkte van UV straling het sterkste is tussen 10 en 4 gedurende zonnige dagen. Ongeveer 80 procent van de UV stralen komen ongestoord door wolken heen wat dus betekent dat u zelfs kunt verbranden op bewolkte dagen. Blootstelling aan UV is het grootst dicht bij de equator en op grote hoogtes. Sneeuw, water en zand kunnen de blootstelling aan de zon vergroten door het reflecteren van UV stralen. Dit maakt het belangrijk voor wintersporters, zeilers en strandgangers om zich vooral goed in te smeren en om kleding te dragen die u tegen de zon beschermd zoals bijvoorbeeld een hoed.


Bronnen:
http://www.epa.gov/sunwise/doc/sunscreen.pdf

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER GEZONDHEID EN WELZIJN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required