Een jeugdige huid en nog meer door vitamine E | Mensengezondheid.org
Een jeugdige huid en nog meer door vitamine E

Een jeugdige huid en nog meer door vitamine E

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Vitamine, Hart, Spieren(Nieuws van Mensengezondheid.org) Een jeugdige huid, een sterk hart, gezonde bloedvaten en een verhoogde vruchtbaarheid – dit zijn slechts enkele voorbeelden van de gunstige invloeden van vitamine E.

Vitamine E is een in vet oplosbare stof die zowel warmte- als zuurbestendig is. Het is een krachtig antioxidant die kan helpen om processen die gepaard gaan met de ouderdom te voorkomen. De vitamine beschermt celwanden tegen vrije radicalen waaraan we door middel van natuurlijke metabolische processen aan worden blootgesteld, maar beschermt tevens tegen schadelijke straling, drugs en vervuiling. Vitamine E beschermt ook andere voedingsstoffen zoals vitamine A, beta-caroteen en essentiële vetzuren tegen oxidatie.

Beschermend effect
Vitamine E heeft een beschermend effect tegen bloedstolsels, kramp in de benen, pijn op de borst (angina pectoris), littekens, acne, urineweginfecties en meer. Het verbetert ook de glycogeenvoorraad in de spieren en kan daardoor prestatie- en uithoudingsvermogen verbeteren. Het immuunsysteem wordt versterkt, de behoefte aan insuline voor diabetici neemt af en het verbeterd de werking van vitamine A. Kortom, vitamine E is een essentiële vitamine voor het behoud van uw gezondheid.

Deficiëntie symptomen
Enkele van de meest bekende deficiëntie symptomen zijn onder andere gewrichts- en spierpijn, allergieën, eczeem, droog haar, haaruitval, menstruatieproblemen, prostaat problemen, spataderen en verteringsproblemen. Langdurig tekort aan vitamine E kan leiden tot een verhoogd risico op hart- en vaatziekten alsook kanker.


U loopt een groter risico op tekort aan vitamine E indien u: - zwanger bent - rookt - overmatig plantaardige oliën en margarines inneemt - veel ijzer en/of aspirine inneemt - aan harde training doet - vrouw bent en de menopauze leeftijd heeft

Goede bronnen van vitamine E: - tarwekiemen/tarwekiemolie - zonnebloempitten - amandelen - hazelnoten - sojabonen - eieren - zalm - groene bladgroenten - gedroogde abrikozen - rode paprika

Door het invriezen van levensmiddelen en de verwerking van graan neemt de vitamine E concentratie met ongeveer 80 procent af. Daarnaast wordt uit voeding slechts 20 tot 30 procent van de vitamine E inname opgenomen in het lichaam.

Bronnen:
http://kurera.se/darfor-ska-du-ata-e-vitamin/

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER VOEDING:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required