Onthuld: de vetverbrandingszone is een mythe! | Mensengezondheid.org
Onthuld: de vetverbrandingszone is een mythe!

Onthuld: de vetverbrandingszone is een mythe!

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Trainen, Verbranden, Vet(Nieuws van Mensengezondheid.org) Bereikt ook u niet de resultaten die u graag zou willen zien? Stop dan vandaag met trainingsessies waarbij u hetzelfde tempo aanhoudt!

Gedurende een veel te lange periode dacht men dat de beste methode om omlaag te gaan in gewicht een lange conditietraining was waarbij men continu hetzelfde tempo aanhoud en het lichaam in een zogenaamde -vetverbrandingszone- zit. Mensengezondheid.org zegt: ONZIN! Het probleem met deze vetverbrandingszone is dat deze zone niet bestaat.

Stel u voor: een auto rijdt vooral zuinig wanneer u in eenzelfde tempo rijdt op bijvoorbeeld de snelweg. Daarentegen verbruikt de auto het meest wanneer u in de stad rijdt en continu gedwongen wordt om te stoppen en daarna weer op te trekken. Hetzelfde geldt voor uw lichaam.

Intervallen
Om lichaamsvet zo effectief mogelijk te verbranden dient u zich te houden aan korte, intensieve intervallen ongeacht de aard van de training. Dat wil zeggen dat het niet uitmaakt of u gewichten aan het heffen bent of dat u traditionele vormen van conditietraining aan het toepassen bent zoals bijvoorbeeld hardlopen, fietsen of roeien.


Deze start-stop-methode dwingt het lichaam uit de comfortzone zodat het niet kan overgaan tot een -gunstige- vetverbrandingsmethode. Zodoende verbrand u dus niet alleen de meeste calorieën, maar tevens het meeste lichaamsvet.

Bronnen:
Kom i form man (2013), First Publishing Group AB

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER SPORT:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required