Massage op het werk of thuis door met een stoelmassage | Mensengezondheid.org
Massage op het werk of thuis door met een stoelmassage

Massage op het werk of thuis door met een stoelmassage

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Massage, Behandeling, Afvalstoffen(Nieuws van Mensengezondheid.org) De stoelmassage, een massage waarbij je thuis of op het werk (achter je bureau) wordt gekneed waardoor je lichaam uiteindelijk weer in balans is. Oorspronkelijk komt de stoelmassage uit Japan. Daar is deze vorm van masseren ongeveer 1300 jaar geleden ontstaan. De stoelmassage zoals wij die in Nederland kennen is een acupressuurmassage en in feite een verkorte versie van Shiatsu. Door de Amerikaan David Palmer werd de massage verfijnd tot wat vandaag de dag is.

Arthur van der Struijf legt ons het fijne van de stoelmassage uit:
De stoelmassage is een drukpuntmassage waarbij je wordt gemasseerd op een ergonomische stoel. Het doel hiervan is om het lichaam weer in balans te brengen, de energie beter te laten stromen en het lymfesysteem te stimuleren. Door een stoelmassage voel je je al snel meer ontspannen en energieker. De massagetechnieken zorgen ervoor dat blokkades wegstromen en dat je bloedsomloop dus wordt verbeterd. Hierdoor kom je weer wat meer tot ontspanning en breng je je lichaam weer in balans.

Een behandeling duurt maar vijftien minuten. Best wel kort, maar toch heeft deze een heilzaam en verregaand effect. Ook grappig is dat de stoelmassage van oudsher met kleren aan wordt ontvangen, in tegenstelling tot de bekende massages. Door de korte duur kan je een stoelmassage bijvoorbeeld in de pauze van je werk laten doen. Door veel werknemers, vooral in Amerika, wordt dit dus ook al gedaan. Gek genoeg is het zelfs in Nederland populair, zo heeft Fokker laatst ook stoelmassages gegeven. De stoelmassage is vooral een ideale massage voor mensen die uren achter de computer doorbrengen in dezelfde houding. Tegelijkertijd is het voor werkgevers een manier om te helpen de ziekteverzuim te verlagen.

Tijdens de massage stimuleert de masseur de schouders, hoofd, nek, handen, armen, heupen en rug los. Hierdoor verbetert de doorbloeding en verlaten de afvalstoffen sneller het lichaam. De voedingsstoffen en zuurstof worden weer sneller opgenomen in het bloed. De massage is vooral ideaal als je veel last heeft van rugpijn, nekpijn, stress, schouderpijn, hoofdpijn, lusteloosheid of slapeloosheid. Na de behandeling voel je je energieker en fitter. De behandeling is niet bedoeld om ziektes te voorkomen, maar kan klachten als RSI en stress wel helpen te verminderen of zelfs te voorkomen.


Arthur van der Struijf is zelfstandig masseur en beter bekend van www.arthurmassage.nl.

Bronnen:
www.arthurmassage.nl

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER GEZONDHEID EN WELZIJN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required