Gezondheidsclaim: Hydroxypropyl-methylcellu­ lose (HPMC) | Mensengezondheid.org

Hydroxypropyl-methylcellu­ lose (HPMC)

1.1.  Claim:
De consumptie van hy­ droxypropyl-methylcellulose tijdens een maaltijd draagt bij tot de vermindering van de bloedglucosestijging na die maaltijd
 
1.2. 
Voorwaarden om van de claim gebruik te mogen maken:
De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die 4 g HPMC per gekwantificeerde portie bevatten als onderdeel van de maaltijd. Om de claim te dragen moet informatie aan de consument worden verstrekt dat het gunstige effect wordt verkregen bij de consumptie van 4 g HPMC als onderdeel van de maaltijd. Er moet een waar­schuwing voor verstik­ king worden verstrekt voor mensen met slik­ moeilijkheden of wan­neer zij de stof met onvoldoende vloeistof innemen — advies over het innemen van de stof met veel wa­ter zodat ervoor wordt gezorgd dat de stof de maag bereikt.
 
Gezondheidsclaim: Hydroxypropyl-methylcellu­ lose (HPMC) | Mensengezondheid.org
2.1.  Claim:
Hydroxypropyl-methylcellu­ lose draagt bij tot de in­standhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed
 
2.2. 
Voorwaarden om van de claim gebruik te mogen maken:
De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die zor­gen voor een dagelijkse inname van 5 g HPMC. Om de claim te dragen moet informatie aan de consument worden verstrekt dat het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 5 g HPMC. Er moet een waar­schuwing voor verstik­ king worden verstrekt voor mensen met slik­ moeilijkheden of wan­neer zij de stof met onvoldoende vloeistof innemen — advies over het innemen van de stof met veel wa­ter zodat ervoor wordt gezorgd dat de stof de maag bereikt.
 Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required