Gezondheidsclaim: Pectinen | Mensengezondheid.org

Pectinen

1.1.  Claim:
Pectinen dragen bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed.
 
1.2. 
Voorwaarden om van de claim gebruik te mogen maken:
De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die zor­gen voor een dagelijkse inname van 6 g pectinen. Om de claim te dragen moet informatie aan de consument worden verstrekt dat het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 6 g pectinen. Er moet een waar­ schuwing voor verstikking worden verstrekt voor mensen met slik­ moeilijkheden of wanneer zij de stof met onvoldoende vloeistof innemen. — advies over het innemen van de stof met veel wa­ter zodat ervoor wordt gezorgd dat de stof de maag bereikt.
 
Gezondheidsclaim: Pectinen | Mensengezondheid.org
2.1.  Claim:
De consumptie van pectinen tijdens een maaltijd draagt bij tot de vermindering van de bloedglucosestijging na die maaltijd.
 
2.2. 
Voorwaarden om van de claim gebruik te mogen maken:
De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die 10 g pectinen per gekwantificeerde portie bevatten. Om de claim te dra­gen moet informatie aan de consument worden verstrekt dat het gunstige effect wordt verkregen bij de consumptie van 10 g pectinen als onderdeel van de maaltijd. Er moet een waar­schuwing voor verstikking worden verstrekt voor mensen met slik­ moeilijkheden of wanneer zij de stof met onvoldoende vloeistof innemen — advies over het innemen van de stof met veel wa­ter zodat ervoor wordt gezorgd dat de stof de maag bereikt.
 Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required