Een gezonder leven | Mensengezondheid.org
Een gezonder leven

Een gezonder leven

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Gezond, Mens, Mensengezondheid.org(Nieuws van Mensengezondheid.org) Wilt u graag een gezonder leven leiden? U bent op zoek naar informatie over gezonde voeding of hoe u beter kunt bewegen? Wilt u graag weten wat er voor nodig is om af te vallen? In onderstaand artikel behandelen wij deze vragen, en proberen wij u in de juiste richting te zetten.

In tijden van problemen worden oude principes al snel in de steek gelaten om plaats te maken voor keuzes die vaak op basis van andere, onlogische, redenen zijn genomen. Eén van deze keuzes is dat we onze gezondheid laten voor wat het is. Een gezonder leven lijden is immers een dure aangelegenheid. Maar wat onmogelijk lijkt te zijn in een steeds duurder wordende maatschappij is echter mogelijk en kan tegelijkertijd als een mooie uitdaging worden gezien.

De intrinsieke motivatie om gezonder te leven dient vanuit uzelf te komen. Dit is de belangrijkste stap in de richting van een gezonde levensstijl. Misschien zou u dit tijdens het lezen zwaarder kunnen opvatten dan dit daadwerkelijk is. Het is een feit dat niemand voor u kan bepalen in welke mate u gezonder zou moeten leven indien u daar niet 100% achter staat.

Stelt u zichzelf eens de vraag waarom u eigenlijk gezonder wilt leven. Zit u niet lekker in uw vel, of komt het door opmerkingen van anderen? Wilt u graag beter presteren op het gebied van sport? Heeft u de hulp van iemand anders nodig om u gemotiveerd te houden? Wat heeft u nodig om gezonder te kunnen leven? En wat houdt een gezonde levensstijl eigenlijk in?


Bij deze vragen zult u vaak eerst bij uzelf het antwoord moet gaan zoeken voordat u externe bronnen gaat raadplegen. Het antwoord op gecompliceerdere vragen met details over voeding en beweging kunt u vinden in de media, in boeken en op het internet. Zo bied de media u tegenwoordig informatie over gezondheid en voeding in de vorm van een ‘frisse’ conversatie waarbij de nieuwslezer niet slechts nieuws maar ook meningen te horen krijgt. De hoeveelheid aan informatie die te vinden is over het onderwerp ‘gezonder leven’ is gigantisch. Het internet is een ware jungle en staat vol met pagina’s aan informatie en promotie van gezonde diëten, sport toebehoren en recepten. Ook spreken bronnen elkaar vaak tegen. Het is een behoorlijke opgave om uit de veelheid aan informatie de juiste informatie te filteren die voor u van toepassing is. Daar komt bij dat niet alle informatie die in een boek staat of op een willekeurige internet pagina staat juist is. Men zal daarom vaak verschillende bronnen moeten raadplegen.

Wij van Mensengezondheid.org vinden het daarom van belang dat u mensgerichte informatie krijgt over een aanpassing of verbetering van uw gezondheid en welzijn. We willen u er van weerhouden dat u zichzelf machteloos en somber zou kunnen gaan voelen door informatie die u in de media te horen krijgt zoals bijvoorbeeld over de huidige staat van de gezondheidszorg of de herkomst en fabricage van bepaalde voeding. Mensengezondheid.org is gefocust op accurate informatie op het gebied van voeding, sport en een gezonde levensstijl.

Wij willen u inspireren om de problemen die u tegenkomt omtrent gezondheid in uw dagelijks leven niet langer negatief in te zien, maar om deze te veranderen in positieve mogelijkheden. Vandaar dat wij er naar streven om u dagelijks nieuwe informatie te verschaffen die u eraan doet denken om op te springen en de dag te plukken, in plaats van moedeloos uw hoofd te laten hangen.

Wil je mensengezondheid helpen groeien?
Wil je helpen om er voor te zorgen dat meer mensen om je heen op de hoogte raken van het nieuws dat op mensengezondheid.org staat en wil je helpen om mensengezondheid verder te laten groeien? Nodig ze dan uit om even een kijkje te nemen op mensengezondeid.org, stuur een link van een artikel door, ‘like’ onze artikels via facebook, respect ze op Hyves, + ze op google+ of tweet over ons. Voor dat je het weet kun jij er voor zorgen dat iemand een gezonder leven gaat lijden!

Bronnen:
Redactie van mensengezondheid.org

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER GEZONDHEID EN WELZIJN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required