Is pindakaas gezond? | Mensengezondheid.org
Is pindakaas gezond?

Is pindakaas gezond?

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Vetten, LCFH, Pindakaas(Nieuws van Mensengezondheid.org) Pindakaas is lekker! Maar is het ook gezond? En is het in dat geval afhankelijk van de bereiding? Hier krijgt u antwoord op uw vragen.

Allereerst het goede nieuws, pindakaas kan een gezonde toevoeging aan uw dagelijkse dieet zijn. Veel hangt echter af van de bereiding en de hoeveelheid die u consumeert.

Veel bekende commerciële pindakaas merken bevatten chemische producten zoals smaakmakers en conserveringsmiddelen. Koop daarom biologische pindakaas puur gemaakt van pinda’s en eventueel een snufje zeezout.

De pinda bevat onder andere magnesium" class="aaa">calcium, ijzer, vitamine B6 en magnesium. Daarnaast is de pinda rijk aan voedingsvezels, enkelvoudige onverzadigde vetten en proteïnes. Een pinda bevat maar weinig koolhydraten wat betekent dat pinda’s, en pindakaas, een goede voedingsbron zijn indien u het LCHF dieet volgt. De proteïnes zijn nodig voor de spieropbouw en de “gezonde” vetten zorgen voor een vol gevoel.


Enkelvoudige onverzadigde vetten komen voor in een verscheidenheid aan voedingsmiddelen en oliën. Studies tonen aan dat het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan enkelvoudig onverzadigde vetten het cholesterolgehalte in het bloed verbeterd, wat het risico op hart- en vaatziekten kan verminderen. Onderzoek toont ook aan dat enkelvoudige onverzadigde vetten kunnen bijdragen tot een verbeterde controle van het insulinegehalte en de bloedsuikerspiegel, en dat kan vooral nuttig zijn voor mensen met diabetes type 2.

In veel LCHF boeken wordt het aangeraden om een handjevol biologische pinda’s, een lepel pindakaas of een volkoren boterham met pindakaas te eten als gezond tussendoortje. Dit betekent dus niet dat u pindakaas op al uw boterhammen dient te smeren, of dat u continu van een lepel pindakaas dient te smikkelen. Zie pindakaas als een gezonde toevoeging met waardevolle voedingsstoffen.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Peanut
http://www.mayoclinic.com/health/fat/NU00262

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER AFVALLEN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required