Zelf gezonde pindakaas maken | Mensengezondheid.org
Zelf gezonde pindakaas maken

Zelf gezonde pindakaas maken

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Pindakaas, Dieet, Recept(Nieuws van Mensengezondheid.org) Pindakaas kan gezond zijn als het vrij is van chemische toevoegingen. Om daar zeker van te zijn kunt u biologische pindakaas kopen. Echter zijn veel biologische producten meestal (te) duur waardoor u misschien toch voor een ongezondere pindakaas variant kiest.

Dit hoeft niet zo te zijn! U kunt zelf heel gemakkelijk een lekkere pindkaas bereiden. Alles wat u daarvoor nodig heeft is een keukenmachine, een portie pinda’s (liefst in schaal) en een snufje zout.

Ga als volgt te werk
Haal de schil van de pinda’s en doe ze in de keukenmachine. Terwijl de machine de pinda’s maalt is het af en toe nodig om het deksel ervan af te halen en de massa om te roeren. Na een tijdje zal het mengsel vloeibaar beginnen te worden. Voeg nu het zeezout toe terwijl de machine blijft lopen. Stop de keukenmachine als u ziet dat het mengsel compleet vloeibaar is geworden. Uw pindakaas is klaar om geserveerd te worden! Bewaar de pindakaas in de koelkast voor een langere houdbaarheid.

Lees hier meer over pindakaas en waarom het een gezonde toevoeging aan uw dieet kan zijn!


Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Peanut
http://www.mayoclinic.com/health/fat/NU00262

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER AFVALLEN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required