Het Paleo Dieet – uw nieuwe lifestyle? | Mensengezondheid.org
Het Paleo Dieet – uw nieuwe lifestyle?

Het Paleo Dieet – uw nieuwe lifestyle?

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Paleo Dieet, Voeding, Gezondheid(Nieuws van Mensengezondheid.org) Bent u op zoek naar een nieuw dieet? Wel eens gehoord van het Paleo Dieet? Veel crossfit atleten hebben van dit dieet een dagelijkse routine gemaakt. Het schijnt deze atleten de energie te geven om de zware trainingen door te komen en optimaal te kunnen presteren. Maar ook voor “normale” mensen is dit een uiterst geschikt dieet wat bovendien makkelijk vol te houden is (zonder vasten periodes).

Het Paleo Dieet is gebaseerd op het eten van gezonde, hedendaagse voedingsmiddelen uit voedselgroepen waar onze jager-/verzamelaarvoorouders op geleefd zouden hebben tijdens het stenentijdperk, de periode van ongeveer 2,6 miljoen jaar geleden, tot aan het begin van de agrarische revolutie, ongeveer 10.000 jaar geleden. Deze voedingsmiddelen bevatten vers vlees (bij voorkeur gras geproduceerd of loslopend rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, gevogelte en wild), vis, schaal- en schelpdieren, vers fruit, groenten, zaden, noten en gezonde oliën (olijven, kokosnoot, avocado, macadamia, walnoten en lijnzaad). Zuivelproducten, granen, peulvruchten, geraffineerde suikers en verwerkt voedsel maakten geen deel uit van het menu van onze voorouders.

Decennia lang onderzoek door Dr. Loren Cordain en zijn wetenschappelijke collega’s tonen dat onze jager/verzamelaarvoorouders meestal vrij waren van de chronische ziekten en aandoeningen die in de Westerse bevolkingsgroepen voorkomen, inclusief:
- obesitas
- hart- en vaatziekten
- type 2 diabetes
- kanker
- auto-immuunziekten (zoals o.a. Multiple sclerose)
- osteoporose
- acne
- myopia (bijziendheid), macula degeneratie en glaucoom (oog aandoeningen)
- diverticulitis (spijsverteringsziekte), GERD (maag en darmziekte) en aambeien
- jicht


Het populaire Paleo Dieet is gebaseerd op alledaags, modern voedsel dat het voedsel van onze pre-agrarische, jager/verzamelaarvoorouders na bootst. Onderstaande zeven fundamentele kenmerken van het Paleo Dieet zal helpen om uw gezondheid te optimaliseren, het risico op chronische ziekten te minimeren, en gewicht te verliezen.


Het Paleo Dieet verzorgt u met:
==> Meer proteïnes
==> Minder koolhydraten en een lagere glycemische index ==> Meer vezels
==> Meer vetten vooral bestaande uit enkelvoudige- en meervoudige onverzadigde vetten met Omega-3 en Omega-6 vetten
==> Meer kalcium en minder natrium
==> Een betere balans van voedingszuren
==> Meer vitamines, mineralen, antioxidanten en planten fytochemicaliën


Ok, maar wat mag ja dan wel eten volgens het Paleo Dieet? Terwijl een goed boek over het Paleo Dieet u veel meer informatie kan geven over welke voeding u wel en niet mag eten volgt hier een basis handleiding:

Wel eten:
- gras geproduceerd vlees
- vis en zeevruchten
- vers fruit en groenten
- eieren
- noten en zaden
- gezonde oliën


Niet eten:
- graanproducten
- peulvruchten
- zuivelproducten
- geraffineerde suikers
- aardappels
- zout
- geraffineerde plantaardige oliën


Wilt u meer weten over het Paleo Dieet? Neem dan een kijkje op de officiele website die veel informatie bevat. Verder kunnen wij aanraden om een (niet te duur) kookboek aan te schaffen met ideeën en tips zodat het makkelijker wordt om vast te houden aan uw dieet.

Bronnen:
http://www.thepaleodiet.com

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER AFVALLEN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required