Stappen in de communicatie middelen van ziekenhuis: Whatsappen blijkt groots succes | Mensengezondheid.org
Stappen in de communicatie middelen van ziekenhuis: Whatsappen blijkt groots succes

Stappen in de communicatie middelen van ziekenhuis: Whatsappen blijkt groots succes

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Ziekenhuis, Patient, App(Nieuws van Mensengezondheid.org) Dat de manier waarop mensen communiceren met elkaar in een rap tempo aan het veranderen is, is alom bekend. Smartphones zijn in het dagelijks straatbeeld niet meer weg te denken. Zo ook de gebruikte applicatie WhatsApp. Voor de leken onder ons: WhatsApp is een applicatie voor op je smartphone waarmee je gratis berichten kan verzenden via de internetverbinding, hierdoor lijkt het enorm op SMS. Het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Rotterdam heeft de WhatsApp applicatie nu opgenomen in de manier waarop het ziekenhuis communiceert met hun patiënten.

Patiënten konden op experimentele basis 3 maanden lang contact konden zoeken met het ziekenhuis via Whatsapp. Een uitstekend idee waarbij er voorlopig alleen nog maar positieve reacties zijn. Het ziekenhuis ontving in deze periode honderden vragen. De meeste waren vooral gericht op praktische zaken zoals bijvoorbeeld openingstijden of stageplekken. Er kwamen echter ook medische vragen binnen van mensen die bijvoorbeeld net geopereerd waren. Bij de praktische gevallen kon de communicatie afdeling van het ziekenhuis de vragen beantwoorden maar bij de moeilijkere medische vragen werd de juiste zorgverlener erbij betrokken.

Misschien dat de applicatie niet voor iedereen even vanzelfsprekend is. Zo kan men zich indenken dat 65+ers moeite zullen hebben om op deze manier te communiceren. Het ziekenhuis stelt echter wel dat de patiënt het schijnbaar normaal vind om te “appen” met het ziekenhuis. Een ontwikkeling die tot nu toe nog nergens anders waargenomen was. Het ziekenhuis merkt ook op dat er veel contact is gekomen van mensen die doof zijn en geen contact met het ziekenhuis kunnen zoeken via de telefoon. Deze doelgroep wil het ziekenhuis nu meer aandacht aan schenken.

Gezien het feit dat zowel het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Rotterdam als de patiënten uit de omgeving tevreden zijn over het extra communicatie middel is besloten om de dienstverlening via Whatsapp voort te zetten. Voor onbepaalde tijd. Het WhatsApp-nummer van het Albert Schweitzer ziekenhuis is 06 - 12 788 778.


Bronnen:
http://www.asz.nl/contact/whatsapp/
http://www.asz.nl/nieuws/nieuwsberichten/2014/5/18080/
http://www.nationalezorggids.nl/ziekenhuizen/nieuws/20803-whatsappen-met-ziekenhuis-blijkt-succes.html

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER GEZONDHEID EN WELZIJN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required