Het begin van een gezonder leven: je ontbijt! | Mensengezondheid.org
Het begin van een gezonder leven: je ontbijt!

Het begin van een gezonder leven: je ontbijt!

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Ontbijt, Gezond, Gewicht(Nieuws van Mensengezondheid.org) Iedereen vraagt het zichzelf steeds af: hoe kan ik nou gezonder leven? Wat kan ik doen om met mijn gewicht in balans te blijven of hoe kan ik afvallen? Een gezonder leven begint nu! Je moet er geen gras over laten groeien maar er per direct mee aanvangen. Is het moeilijk om nu gezonder te gaan leven: ja dat is het. Maar het kan.

Meestal kom je op het idee om een gezonder leven te gaan leiden als de dag aan zijn einde is en de volgende morgen ben je het alweer vergeten. Een goed begin van de dag is tevens een goed begin van een gezonder leven. Het ontbijt is cruciaal voor mensen die hun gewicht willen behouden of willen verminderen. Het ontbijt kan er ook voor zorgen dat je gedurende de rest van de dag minder trek hebt in zoetige of hartige dingen. De assistent-professor Heather Leidy kwam met het bericht dat een proteïnerijk ontbijt een bijdrage levert aan het verminderen van cravings naar zoete, vette en hartige snacks. Je zult dus overdag minder snel gaan snaaien en wild om je heen gaan grijpen naar “allerlei lekkers”. Bij de universiteit van Missouri-Columbia (V.S.) hebben wetenschappers ontdekt dat mensen die het ontbijt overslaan een lagere dopaminelevel hebben dan mensen die wel ontbijten. Dopamine is zoals je ook in andere artikels op mensengezondheid.org kan lezen een stofje waardoor je jezelf gelukkig gaat voelen. Minder dopamine in je lichaam zorgt voor een slechter zelfbeeld dat er voor zorgt dat je gezonder-leven doelstellingen zomaar aan de kant schuift!

Een ontbijt dat in de kerstsfeer past in een yoghurt ontbijtje met noten en wat speculaaskruiden en citroen erdoor. Verfrissend en lekker. Zorg wel dat het met magere yoghurt is. Ben je meer van het brood voor je ontbijt, neem dan af en toe 2 eiren met ham en gesmolten kaas. Zolang je er voor zorgt dat de kaas ouder dan 30 is en je geen mayonaise of andere vettige sauzen toevoegt (ketchup is daarentegen wel gezond) is ook dit een uitstekend ontbijt boordevol energie voor de dag. Een zwaarder ontbijt zorgt er dan weer wel vaker voor dat je overdag gemakkelijker nee kan zeggen tegen duivelse hapjes en andere dikmakers. Een klein crackertje als ontbijt is dan ook niet genoeg om er voor te zorgen dat je ongeschonden de dag door komt. Heb je een ochtend geen trek? Dat kan, maar neem dan wat fruit en probeer om bijvoorbeeld om 10 uur je ontbijt te eten. Door toch in de ochtend nog wat fruit te hebben gegeten zorg je er voor dat je gemakkelijk kan wachten tot 10 uur en je middagmaal niet uit de hand loopt!

Bronnen:
http://www.eiproducten.nl/blog/het-beste-ontbijt-om-zin-in-zoet.html
http://chickslovefood.com/categorie/recepten/ontbijt/
http://www.gezondheidsnet.nl/goede-stoelgang-en-spijsvertering/waar-moet-een-goed-ontbijt-aan-voldoen

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER VOEDING:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required