Zelf krabsalade maken: eenvoudig en super lekker! | Mensengezondheid.org
Zelf krabsalade maken: eenvoudig en super lekker!

Zelf krabsalade maken: eenvoudig en super lekker!

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Voeding, Gezond, Salade(Nieuws van Mensengezondheid.org) Het lekkerste op brood of in een salade is natuurlijk een zelfgemaakt beleg. Meestal moeilijk om iets te vinden waar je niet na 2 happen genoeg van hebt. Al snel kies je voor iets zoets of anders ongezonds. Het hoeft niet! Dit recept voor krabsalade zelf maken is gezond en super lekker.

Het zelf maken van een krabsalade is helemaal niet moeilijk. In tegenstelling tot wat veel mensen helaas denken. Het enige waar je bij krabsalade voor moet oppassen is dat je niet te veel kruiden erbij doet wat dan proef je geen krab meer. De krabsmaak is namelijk een vrij zwakke smaak. Je kunt met dit recept een krabsalade maken voor ongeveer 3 personen. Het is namelijk zo erg lekker dat je er waarschijnlijk zelfs voor 3 niet echt genoeg aan hebt!

Wat heb je nodig om deze overheerlijke krabsalade te maken:
- 190 gram krab uit een blikje
- 3-4 eetlepels zure room
- Een kleine halve citroen
- 1 hardgekookt ei
- 1/2 teentje knoflook
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie (het liefste verse peterselie en dan heel erg fijn gesneden, uit de vriezer kan ook. Heb je alleen gedroogde peterselie dan is de smaak echt anders maar nog steeds lekker).
- Zeezout en grof gemalen peper
- Eventueel cayennepeper of paprikapoeder

Maak nu zelf je krabsalade, eenvoudig met de volgende stappen:
Laat de krab uit het blik uitlekken. Je kan er nog wat vocht bij laten: dit geeft je een wat andere smaak maar niet iedereen kan dit appreciëren. Een te vochtige krab kan er echter wel voor zorgen dat je een saus krijgt in plaats van een salade dus let hier wel goed op!


Doe de krab in een schaal en pers er de halve citroen in uit. Niet helemaal fijn knijpen want dan overheerst het citroen!

Voeg de zure room toe zodat het een mooie vloeiende massa wordt. Nu kun je ook de fijngehakte peterselie en het kleine beetje knoflook toevoegen. Het is belangrijk om de krabsalade lekker op smaak te brengen met het zeezout en grof gemalen peper, je kan hierbij eventueel wat cayennepeper of paprikapoeder toevoegen om het wat meer bite te geven.

Pel het hardgekookte ei en maak het in een klein bakje goed klein door er met een vork veel doorheen te prikken. Op deze manier zorg je er voor dat niet alle stukjes even groot en de smaak uitstekend verdeeld is. Als het ei klein is kun je het mengen met de rest van de krabsalade. Meng het geheel goed door!

Voila! De krabsalade is klaar! Plaats te salade in de koelkast en roer het nog even door voor het te serveren. Voor de afwerking kun je nog wat grote peterselie stukjes in het bakje plaatsen.

Bronnen:
Redactie van mensengezondheid.org

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER VOEDING:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required